18
AdmiralBet ABA Liga

FOTO;STARSPORT

NEBOJŠA ČOVIĆ: Zvezda se sada okreće Evroligi, Kamnikar je za mene bivši!

Objavljeno: 23.03.16 u 11:05

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je njegov klub pobedom nad Cedevitom obezbedio više vremena ove sezone da se posveti završnici Evrolige.

– Crvena zvezda je ovom pobedom obezbedila učešće u Evroligi sledeće sezone, ako sve bude kako treba, što je bio i cilj. Obezbedili smo i to da imamo više vremena da radimo i da se posvetimo završnici ovosezonske Evrolige – rekao je Čović novinarima u Zagrebu.

Zvezda je u utorak pobedila Cedevitu i u drugoj utakmici polufinalne serije regionalne lige, čime je obezbedila plasman u Evroligu, pošto će se u finalu sastati sa Mega Leksom, koja ne ispunjava uslove za elitno evropsko klupsko takmičenje.

Čović je ponovo govorio o problemima Jadranske lige, posebno ističući komesara za sudjenje Aleša Kamnikara, za koga je rekao da je „bivši“.

– Zvezda od početka veoma jasno isticala šta je problem nove Jadranske lige. Ključni problem je Kamnikar. Bez obzira na to što smo pobedili, kriterijum sudjenja u prvom poluvremenu je bio vrlo problematičan i to od Damira Javora i njegovog pratećeg elementa Saša Peteka. Sašo Pukl je odsudio evroligaški. Već se to malo nešto korigovalo u drugom poluvremenu – kazao je prvi čovek crveno-belih.

On je istakao da očekuje nove ljude koji će se naredne sezone baviti sudjenjem u Jadranskoj ligi.

– Znači, Kamnikaru mesta više u regionalnoj ligi nema, on je završena priča. Nadam se da će Krešimir Novosel i Žarko Čabarkapa u idućoj sezoni, zajedno sa svima nama, obezbediti jednu novu formulu i nove ljude, koji će se baviti tim poslom. Sudije takodje treba da se opuste jer Kamnikara više nema – rekao je Čović.

On je ocenio da su „smešne“ priče da on vrši pritisak na upravu lige.

– Kada pokažete šta su nedostaci i kada argumentujete te nedostatke, onda pričaju da vršite pritisak, da radite ovo ili ono, ali dobro, sve se završilo što ne znači da smo zaboravili i da ćemo zaboraviti ono što se dogadjalo – naveo je Čović.

Crvena zvezda će već sutra igrati protiv Lokomotive u Evroligi, utakmicu u kojoj će moći da obezbedi plasman u četvrtfinale tog takmičenja.

0
0

18 Komentara

  1. SRBIJA cela /naravno sa KOSOVOM I METOHIJOM/
    ma ko radi za korist srpskog sporta on on samo korist iam za svoje limene

    0
    0
    Odgovori
  2. Volim sve srpske klubove i radujem se njihovim uspesima i rezultatima, ali se pitam jedno ima li i postoji li zakon za ovog osvedocenog i dokazanog kriminalca, Drago mi je sto radi u korist srpskog sporta , ali bi mi takodje bilo drago kada bi se neko setio i da ga podseti da nam vrati pare koje su namenjene KOSOVU I METOHIJI, i JUGU SRBIJE.

    0
    0
    Odgovori
  3. Kada priziva pravdu covek koji nije odgovarao za patriotsku pljacku na KiM, atentat na premijera, prebijanje novinara, pljacku agro banke…ali to je lice danasnje Srbije, ovakvi su „legende“ a Slavnic i Simonovic nepozeljni u klub kome su doneli toliko titula

    0
    0
    Odgovori
      • Obrati se EL da ti objasne,koji tim i pod kojim imenom ce uci na F8…izgleda da samo oni sa uvrnutim mozgom i ometeni u razvoju,jos uvek ne kapiraju da igra Crvena Zvezda,najveci srpski brend a da ostali gledaju EL.

        0
        0
        Odgovori
  4. Tako je uvazeni predsednice! Necemo vise dozvoliti da nas kradu i potkradaju, Zvezda je institucija i zasluzuje najbolji moguci tretman! Srecno uz vas smo,,,

    0
    0
    Odgovori
  5. Svak ko otima treba da odgovara,prvo ti da odgovaras za sve što si oteo,na Kosovu,zašto ne vratiš zvezdi adresu,grb,zašto ti ne odgovaras kad nekoga napadne,naprimer novinara.Ili u Srbiji ne vrede zakoni kad je u pitanju zvezda i njeni funkcioneri.Ako Zvezda Telekom osvoji Aba ligu kome ide trofej jeli staroj Zvezdi Sa Malog kalemegdana ili ovoj Iz Železnika.Samo jako jer kako kažu Delije Zvezda je najbitnija.E ja cu da navijam za Zvezdu kad nebude vas večitim političara u sportu.

    0
    0
    Odgovori
  6. Kao veliki zvezdaš želeo bih samo da kažem kapa dole Čoviću i pogotovo Radonjiću.Kritičari brzo zaboravljaju u kakvom smo kanalu bili pre samo 5 godina.Ipak,što se suđenja tiče(a i ja sam često subjektivan i mislim da nam otimaju) mislim da Čović greši.U ABA imamo sasvim korektan tretman,ima grešaka ali ne tendencije.Mnogo lošiji tretman imamo u Euroligi,mada i tu polako stvari idu na bolje,polako nas prepoznaju.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter