0
Evropske lige

JUBILEJ SRPSKOG INTERNACIONALCA: Radovanovićev 150. meč u Seriji A

Objavljeno: 22.03.16 u 12:45

Fudbaleri Kjeva ostvarili su važnu pobedu u 30. kolu Serije A, savladavši Sampdoriju u gostima sa 1-0, a meč je obeležio i 150. nastup srpskog fudbalera Ivana Radovanovića u Seriji A.

Ovaj trijumf značio je da je Kjevo sada na devetom mestu, na samo dva poena od magične granice od 40 poena, za koliko se smatra da garantuje opstanak u eliti.

– Veoma bitna pobeda nad Sampdorijom koja nas približava opstanku u ligi. Ove godine igramo mnogo bolje u gostima, gde smo ostvarili više pobeda. Svakako da mi je pobeda protiv Sampdorije bila još draža jer je to bio moj 150. nastup u Seriji A, rekao je Radovanović.

27-godišnji fudbaler je u Italiju stigao kao vrlo mlad, sa 19 godina, kada je potpisao za Atalantu. Pored ekipe iz Bergama, Radovanović je igrao na pozajmicama u Pizi, Bolonji i Novari, pre nego što je 2013. potpisao za Kjevo.

– Ne bih mogao da izdvojim neku utakmicu kao najdražu. Svakako da su mi one utakmice na početku bile vrlo teške. U Italiju sam došao kao veoma mlad i igrajući u Srbiji nisam stekao dovoljno iskustva igranja u prvom timu. Generalno, ove tri godine u Kjevu su bile veoma lep period za mene, smatra Radovanović.

Radovanović je odigrao deset utakmica za nacionalni tim Srbije i veruje da će se dobrim partijama ponovo izboriti za selektorov poziv.

– Naravno, na meni je da nastavim da radim vredno kao i do sada, da budem posvećen svom poslu i da ga radim što bolje mogu, zaključio je Radovanović.

Posle dvonedeljne pauze, Kjevo će takmičenje u Seriji A nastaviti na svom terenu protiv Palerma. U prethodnom duelu u novembru, tim sa Sicilije je slavio sa 1-0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter