1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

I HUGO NA PUTU ZA LEGENDU: Koliko Portugalcu treba golova da uđe u istoriju? (VIDEO)

Objavljeno: 22.03.16 u 12:21

Sjajan golgeterski učinak i neverovatne partije s kraja jesenjeg i početka prolećnog dela šampionata dovele Portugalca u priliku da razmišlja o ulasku u istoriju evropskog fudbala.

Crvenu zvezdu danas očekuje meč sa Novim Pazarom. Ukoliko ostvare pobedu, fudbaleri tima iz „Ljutice Bogdana“ ući će u istoriju srpskog fudbala kao ekipa sa najviše vezanih trijumfa u prvenstvu.

A pitanje je da li bi toga bilo da Hugo Vijeira nije u špicu.

Portugalac je na poslednjih osam mečeva postigao 12 golova – dva protiv Voždovca i Čukaričkog, tri gola Radniku iz Surdulici, dok je po jednom tresao mrežu Javora, Mladosti, Partizana, Jagodine i Spartaka iz Subotice.

Ukoliko nastavi ovako, imaće priliku da uđe među 10 najvećih nizova u istoriji evropskog fudbala po broju uzastopnih mečeva na kojima je postizao golove.

Trenutno, deseto mesto dele Serž Masnageti iz Valensijena (1962-63) i Peter Dubovski (Slovan Bratislava, 1991-92) sa po 13 vezanih mečeva.

Prvo mesto na tabeli zauzima Lionel Mesi sa 21. ligaškom utakmicom na kojoj je uspeo da postigne gol, što bi značilo da je Vijeiri neophodno da i narednu sezonu započne u timu Crvene zvezde i bude strelac na svim mečevima do trećeg kola, kako bi nadmašio Argentinca.

Ipak, Vijeira je na veoma dobrom putu da obori rekord Dragana Mrđe iz sezone 2009/10, kada je bivši fudbaler Crvene zvezde u dresu Vojvodine postigao 22 gola u sezoni. Portugalac trenutno ima 18, a do kraja je ostalo još 11 mečeva…

(Youtube/Análise de Futebol)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter