0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

FUTSAL: Portugalci mnogo bliži Mondijalu, osveta Srbiji za poraz na EP (VIDEO)

Objavljeno: 22.03.16 u 21:53

U prvoj utakmici baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kolumbiji futsal reprezentacija Srbije poražena je od Portugalije rezultatom 2:1 (2:0).

Još uvek su sveže uspomene na duel Srbije i Portugalije na Evropskom prvenstvu u Beogradu kada su ‘orlovi’ slavili sa 3:1 protiv tima koji predvodi najbolji futsaler sveta Rikardinjo. Stoga se očekivala repriza tog meča, ali se ispostavilo izuzetno teško odigrati dve istovetne utakmice protiv ekipe kakva je Portugalija.

Srbija je imala nekoliko prilika u prvom poluvremenu, pre svih preko Slobodana Rajčevića koji je propustio dva ili tri čista zicera, ali je golman Portugalije bio uspešniji.

Pokušavali su i Stojković i Kocić koji se istakao sa nekoliko sjajnih finti, ali je sve to poništio Žoao Matos golom u 13. minutu meča posle asistencije Kardinala, iako je delovalo da to nije želeo da učini sa namerom.

(Izvor: youtube / WM Media)

Međutim, u 17. minutu meča Kardinal je sasvim sigurno imao nameru da zakuca loptu u mrežu Aksentijevića, što je i učinio u velikom stilu pod prečku gola Mikija Aksentijevića za prednost od 2:0.

(Izvor: youtube / WM Media)

Publika u Kombank areni ni ovog puta nije bila na nivou kakav su pre meča očekivali srpski futsaleri, ali je u 27. minutu proključala kada je kapiten Marko Perić posle sjajne finte proturio loptu kroz noge čuvaru mreže Portugalije i smanjio na 2:1.

(Izvor: youtube / Explorer)

Pokušala je Srbija da nastavi u istom ritmu i na krilima ovog gola dođe do izjednačenja, ali ju je u tome sasekao direktan crveni karton Pršića, zbog čega je domaća selekcija dva minuta igrala sa igračem manje.

Uspeli su ‘orlovi’ da se odbrane čime su pokazali karakter i veliku želju za pozitivnim rezultatom, do čega ipak nisu stigli, a rezultat u korist Portugalije mogao je da bude mnogo viši da golman Miki Aksentijević nije ‘skinuo’ nekoliko zicera gostima.

Najbolju šansu za izjednačenje Srbija je imala na 45 sekundi do kraja kada je Simić imao fantastičnu priliku posle dodavanja Perića, ali je golman gostiju spasio pobedu svojoj reprezentaciji.

Zbog toga će srpskim futsalerima biti izuzetno teško da nadoknade minus u revanšu koji se u Portugaliji igra 12. aprila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter