0
Ostali sportovi

OBRT: Šarapova nije kriva?

Objavljeno: 21.03.16 u 19:08

Kako navodi Rojters ruska teniserka Marija Šarapova mogla bi da prođe bez suspenzije zbog dopinga.

Naime, nekada prva igračica sveta priznala je da je tokom Australijan opena bila pozitivna na doping i to supstancu meldonijum. Kako je sama rekla nije znala da se u leku koji je popila nalazi zabranjena materija, koja je se od 1. januara našla na listi WADA. Posle Šarapove kod još 100 sportista je pronađena ista supstanca, te su i oni suspendovani, ali se mnogi pitaju da li sa pravom?

Sada bi moglo da dođe do totalnog obrta. Naime, kompanija koja proizvodi zabranjeni lek Grindeks potvrdila je Rojtersu da kada se on unese u oraganizam u njemu ostaje po nekoliko meseci.

– Potvrđujemo da je potrebno nekoliko meseci kako bi meldonijum isčezao iz organizma. Dejstvo leka traje tri do četiri sata, ali se u krvi zadržava i više meseci. Naravno, sve zavisi od toga koliku ste dozu leka uzimali.

Marija Šarapova je pri priznanju istakla da taj lek koristi skoro deset godina, što bi moglo da znači i da ga je poslednji put unela pre 1. januara, što je automatski oslobađa svih optužbi za doping, jer je meldonijum zabranjen posle Nove godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter