0
Evropske lige

FOTO: statsbomb.com

NOVE PROMENE U VILI: Ko će na klupu umesto Remija Garda?

Objavljeno: 21.03.16 u 20:30

Razočaravajuća sezona je iza tima iz Birmingema, te će sledeće sezone najverovatnije igrati u nižem rangu takmičenja, pa se postavlja pitanje ko bi mogao da ih vodi na putu povratka u Premijer ligu?

Remi Gard će po svemu sudeći doživeti sudbinu Pola Lamerta i neće dočekati kraj sezone na čelu Aston Vile.

Lista pretendenata na mesto šefa struke tima sa Vila parka je od strane engleskih medija već sastavljena, a na njoj se nalaze sledeći stručnjaci:

Dejvid Mojes, koji je pokušao da „oživi“ svoju karijeru u Španiji nakon neuspešne epizode u Mančester junajtedu, mogao bi ponovo da se okuša u Engleskoj.

Pitanje je samo da li je ponuda tima koji će sledeće sezone igrati Čempionšip dovoljno „primamljiva“ za škotskog stručnjaka?

Ostaje nam da vidimo, ali jedno je sigruno, navijači Vile bi sigurno voleli da gledaju svoj tim pod vođstvom iskusnog stručnjaka koji je beležio sjajne rezultate u Premijer ligi sa ekipom Evertona.

Drugi na ovoj listi je Najdžel Pirson, čovek koji je „izvukao“ Lester prošle sezone i koji je već povezivan sa mnogim poslovima u najkvalitenijem fudbalskom takmičenju u Engeskoj.

Kontraverzni stručnjak ostao je upamćen po nizu sukoba sa navijačima, sudijama i novinarima što je nekako bacilo senku na njegove rezultate sa „lisicama“.

Treće ime koje se dovodi u vezu sa Aston Vilom ovih dana je i bivši trener Svonsija i Liverpula, nezaboravni Brendan Rodžers.

Severnoirac koji je zamalo odveo Liverpul do titule prvaka, u Aston Vili sigurno ne bi imao finansijsku podršku koju je ima na „Enfildu“.

On je definitivno „zagrejan“ za ovaj posao s obzirom da je nakon otkaza u Liverpulu izjavio kako neće dugo čekati na nove izazove.

Stiv Brus je takođe pominjan po ostrvskim medijima, ali ta opcija je malo verovatna.

Iako je engleski stručnjak u više navrata sa svojim ekipama uspevao da se domogne Premijer lige, što ga kvalifikuje kao najboljeg za posao u Aston Vili, njegova istorija ga ipak udaljava sa klupe ovog tima.

Naime, Brus je svojevremeno bio trener gradskog rivala Vile, ekipe Birmingema, te sumnjamo da bi navijači mogli da mu oproste „ružnu prošlost“.

I poslednje ime na spisku je Šon Dajč, čije ime nastavlja da se pominje u konotaciji sa klubovima iz najkvalitenije lige na Ostrvu.

Njegovi rezultati sa Barnlijem, koji je prošle sezone kao klub sa najmanjim budžetom bio izuzetno neugodan za sve rivale, ostavili su dobar utisak ali teško da će se Dajč odlučiti da napusti Barnli jer se njegov tim nalazi u dobroj poziciji da se već sledeće sezone vrati u najviši rang takmičenja.

Pripremio: Nikola Miloradović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter