2
AdmiralBet ABA Liga

PRVE VESTI IZ ZAGREBA: Partizan prvi rekao šta želi, evo šta misle i ostali…

Objavljeno: 20.03.16 u 14:44

U toku je Skupština ABA JTD lige, a kako za sada stoje stvari glasaće se između tri predloga.

Kako javlja Blic koji ima čoveka na licu mesta prvi su se čelnicima obratili iz Partizana koji su istakli da se oni zalažu za opstanak ABA lige koja će se igrati pre domaćih šampionata, s tim da bi regionalno takmičenje moralo da se obaveže na saradnju sa Evroligom.

Prvi se sa tim nisu složili iz Cibone, Zagrepčani jesu za ABA ligu, ali i za saradnju sa FIBA, jer kako kažu samo Crvena zvezda i Cedevita imaju uslove za Evroligu. Sa Cibosima se složio Metalac iz Valjeva, dok Zadar i Krka predlažu da se ABA liga „zatvori“, to jest da ima stalne članove bez mogućnosti ispadanja.

Crvena zvezda, Cedevita, Olimpija i MZT Skoplje su za ABA ligu i prolaznost u takmičenja pod vlasništvom Evrolige. Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović je istakao da u ABA ligi mora biti jedinstva, kako sutra ne bi bilo novih problema.

Kako za sada stoje stvar jedinstva nema, ali rasprava je u toku.

0
0

2 Komentara

  1. ABA da prihvati EL predlog, mada je steta da samo jedan klub ide u elitno takmicenje. Nacionalni sampioni, osim onog ko je prvak ABA da idu u Ligu sampiona FIBA, mislim samo na sampione Srbije i Hrvatske jer poseduju kvalitet za to. U Evro Kup da ide najmanje tri ekipe, a ako FIBA prihvata prvake ostalih zemalja onda ok, Prioritet nost:EL, Liga sampiona FIBA, Evro kup , pa FIBA kup. I brate da se svi rasirimo kao prava Evropa…! Sala na stranu, a samo da kazem da se dize frka ni oko cega! Mali smo mi da ista odlucujemo, da je velika JUGA svi bi drhtali od nje, a ovako….!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter