0
The Best Of

FOTO: www.sofoot.com

VREMEPLOV: Mali Buda je loptu poslao na tribine, a Italijane bacio u očaj (VIDEO)

Objavljeno: 19.03.16 u 00:12

Vraćamo se 22 godine unazad na Svetsko prvenstvo u SAD, gde smo u finalu gledali „klasik“ između Brazila i Italije.

Bio je to Mondijal pun iznenađenja za koja su se postarali pre svih Švedska i Bugarska. Selekcija „tri krune“ predvođena Larsonom, Andersonom, Dalinom i Brolinom zauzela je treče mesto, pobedivši u finalu neverovatne komšije sa istoka čija je udarna igla bio Stoičkov, a pratio ga je Lečkov.

Za razliku od utakmice za treće mesto, finale nije bilo toliko iznenađujuće. Još pre prvenstva svi su videli Brazil u finalu, baš kao pred svaki Mondijal, a za drugog favorita glasila je Nemačka. Posle toga su išli sjajni Italijani, Holanđani (pobedio ih Brazil u četvrtfinalu) i Argentina (stala protiv Rumunije u osmini finala).

U velikom finalu, pravom svetskom klasiku, snage su odmerile selekcije Brazila i Italije. Sa jedne strane Romario,Bebeto i Franko, sa druge Maldini, Donadoni, Barezi, Masaro i Bađo. Posle 120 minuta igre u Los Anđelesu pobednika nije bilo – 0:0, te se pristupilo izvođenju penala.

Penal ‘rulet’ je otovrila Italija promašajem Barezija, ali je Paljuka uspeo da odbrani šut Santosa. Posle toga je usledila serija golova Albertini, Romario, Evani i Branko za 2:2. U četvrtoj seriji loptu za Azure uzeo je Masaro, ali je Tafarel intervenisao. Dunga je doveo Brazil u vođstvo 3:2 i Bađo je bio taj na kome su se lomila koplja, hoće li Italija nastaviti seriju ili će Brazil biti prvak sveta. Najbolji fudbale sveta iz 1993. godine uzeo je zalet, šutirao i loptu poslao na tribine. Brazil je postao šampion planete, a ljubimac italijanske nacije „Mali Buda“ postao je jedan od najvećih tragičara u istoriji fudbala.

(Izvor: YouTube/Soccerex)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

BRAZIL – ITALIJA 0:0

Stadion u Los Anđelesu. Gledalaca: 94.194. Sudija Šandor Pul (Mađarska)

BRAZIL: Tafarel, Žoržinjo, Silva, Aldair, Santos, Branko, Bebeto, Dunga, Zinjo, Mazinjo i Romario. Igrali su još: Kafu i Viola.
ITALIJA: Paljuka, Barezi, Benarivo, Maldini, Berti, Donadoni, Albertini, D. Bađo, R. Bađo Musi i Masaro. Igrali su još: Apoloni i Evani.

[/stextbox]

(Izvor: YouTube/sp1873)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter