13
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

BRAVO: U neizvesnoj završnici Mega dobila Budućnost za prvo veliko finale ABA lige (VIDEO)

Objavljeno: 19.03.16 u 23:05

U drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige Mega je ostvarila istorijsku pobedu nad ekipom Budućnosti 76:75 (22:24, 22:16, 18:15, 14:20) i plasirala se u finale plej-ofa ABA lige.

Meč je otvorio, sjajnim zakucavanjem Luvavu, a onda je Suad Šehović u svojoj mini seriji od pet poena doneo prednost Podgoričanima od 12:7. Do kraja prve deonice gosti nisu ipuštali prednost i prvi deo dobili u svoju korist.

U drugoj četvrtini Budućnost ponovo pravi seriju i dolazi po prednosti od 31:22, a onda je Mega trojkama Luvavuva i Zagorca ponovo sustigla tim iz Podgorice. Mega je u nastavku odigrala sjajno, što joj je omogućilo da na odmor ode sa četiri poena prednosti 44:40.

Izabranici Dejana Milojevića su u trećoj deonici nastavili sa dobrom igrom, nametnuli svoj ritam i sa rezultatom 62:55 ulaze u poslednji period meča.

Poslednjih deset minuta donelo je veliku neizvesnot. Budućnost stiže a poena zaistatka i od tog trenutka usledila je infarkt završnica u kojoj se do poslednje lopte vodila ljuta bitka. Ipak više živaca su imali mladi igrači Mege, koji su u penal završnici stigli do istorijskog finala plej-ofa ABA lige.

U pobedničkoj ekipi najviše su se istakli Luvavu sa 17 i Nikola Ivanović sa 16 poena, dok je kod Podgoričana najefikasniji bio Tadija Dragićević sa 20 poena, dok je Suad Šehović postigao 15 koševa.

(izvor: youtube)

0
0

13 Komentara

  1. Nista cudno…Svi smo mi zvedasi…Samo uvek ima neki nula karakter koji su se do juce kleli u zvezdu….primer V.Stojkovic ili ti ovaj grobar do koske i slicni njima…Sutra ce voleti i radnik iz surdulice…Sve je to njima kako kazu ljubav prema klubu…u prevodu…….iz interesa do poslednjeg dinara…mit ili cudo…ejj..haha

    0
    0
    Odgovori
  2. Svaka cast i cestitke momcima iz Mega.Neka se ponovi finale iz ABA lige i u nasoj ligi jer ce igrati dve najkvalitetnije ekipe.

    0
    0
    Odgovori
  3. Bravo momci,a sad protiv Zvezde u finale!Zvezdaš sam,ali i vas jako simpatišem,jer ste srpska mladost i budućnost.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter