1
Domaći fudbal

DIMITRIJEVIĆ: Da li to znači da OFK Beograd želi sebe da izbaci iz Superlige?

Objavljeno: 17.03.16 u 19:16

Predsednik OFK Beograda Drakče Dimitrijević izjavio je danas da su u klubu zatečeni optužbama iz UEFA da je meč sa Spartakom u Subotici pod istragom zbog sumnje u nameštanje.

– Te optužbe su neverovatne. Ne mogu da verujem da neko može i da pomisli da smo pustili Spartaku da nas pobedi, a mi u zoni ispadanja. To znači da hoćemo sami sebe da izbacimo iz lige. Pa nismo budale. Da nije smešno – bilo bi tužno, izjavio je Dimitrijević za Blic.
UEFA je danas obavestila Fudbalski savez Srbije (FSS) da postoji osnovana sumnja da je utakmica 26. kola Superlige između Spartaka i OFK Beograda 2:1 nameštena.

– U skladu sa našim propisima i uz pomoć nadležnih državnih organa, preduzećemo sve mere i pokrenuti istragu u cilju sakupljanja dokaza, a sve u nameri zaštite integriteta i regularnosti takmičenja, rekao je Komesar za integritet takmičenja FSS Milivoje Mirkov za sajt Saveza.

I prvi meč ovih rivala, jesenas u Beogradu, bio je pod sumnjom, s obzirom na to da je tadašnji trener Subotičana Stevan Mojsilović izveo „rezervni sastav“, uz objašnjenje da je čuvao najbolje igrače za sledeći meč sa Crvenom zvezdom.

OFK Begrad je slavio 2:0, a FSS je tada pokrenuo istragu i kaznio Spartak oduzimanjem četiri boda, s tim da je kasnije kazna preinačena u minus dva boda.

Subotičani su se takođe oglasili saopštenjem koje možete da pročitate klikom OVDE.

0
0

1 Komentara

  1. glodarsko-tolovski pritisak na Spartak, zato sto placizan treba da igra revans kupa, i na OFK, zbog Gospodina (velikim slovom glodari) Terzica

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter