0
Košarka

BRAVO: Srpkinje obaraju rekorde sa Lionom

Objavljeno: 16.03.16 u 12:32

Košarkašice Liona, na čelu sa trenerom Marinom Maljković, savladale su ekipu Arasa sa 76-62 oborivši ovosezonski rekord u poseti jednoj utakmici francuske lige.

Ovaj meč je bio preseljen u dvoranu „Žerlan“ u okviru akcije „Svetlo na ženski sport“ sa prisutna 6.002 navijača, što je za gotovo dve hiljade više od dosadašnjeg rekorda sezone, 4.028 gledalaca, koliko je pratilo meč Nant – Burž.

Utakmici su, pored navijača, prisustvovali brojni zvaničnici kluba i grada, kao i bivši i sadašnji sportisti klubova iz Liona, među kojima je bilo košarkaša, fudbalera, rukometaša i odbojkaša, a bilo je i dosta Srba koji žive i rade u Francuskoj.

Srpska reprezentativka Dajana Butulija bila je jedna od najboljih aktera utakmice sa 15 poena, dok je Milica Dabović zabeležila pet poena i četiri asistencije.

-Ovo se ne može opisati rečima. Prvi put sam tako nešto doživela pre više od 10 godina u Jekatarinburgu, kao i pre par meseci u Beogradu na utakmici Srbija – Nemačka. Ne postoji ništa lepše za jednog sportistu, nego kada nastupa pred tolikim brojem ljudi – rekla je Milica Dabović.

Sa saigračicom iz Liona, ali i iz srpske reprezentacije složila se i Dajana Butulija.

-Uživala sam. Igrale smo sa velikom motivacijom i želele smo našim navijačima da podarimo pobedu, da ih nagradimo što su došli u tolikom broju – istakla je Dajana Butulija.

Trener Liona, Marina Maljković, bila je oduševljena odzivom publike i rekla je da cela Evropa odzvanja o ovom događaju.

-Atmosfera i sve što smo iskusili bilo je nešto posebno. U danu kada su Burž, Basketlend i Vilnev ušli na F4 Evrokupa, ovo je još jedan dokaz da je francuska liga najjača liga u Evropi. Dugo smo pričali o ovom događaju. Jedna stvar je potvrđena: Lion voli žensku košarku, Lion zaslužuje da ima tim na čelu tabele i u evropskom takmičenju. Ovo sam već doživela sa nacionalnim timom. Impresivno je da klub u meču sa malim sportskim izazovom može da uradi ovako nešto. Bilo bi šteta da nakon ovoga što smo danas gledali, ne vidimo reakciju. Pogledajte svu tu decu, porodice, škole, pogledajte ovu atmosferu. Ponavljam: ovo je retkost u ženskoj košarci. Želim da čestitam svima, predsedniku, generalnom direktoru i svima koji su pomogli da se organizuje ovaj događaj i koji su u njega uložili puno ljubavi i energije kojima je ovaj prostor bio ispunjen večeras – rekla je Maljkovićeva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter