0
Vremeplov

VREMEPLOV: Trenutak koji je Čehu promenio život (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.16 u 22:13

14. oktobar 2006. godine, osmo kolo Premijer lige, meč Čelsija i Redinga ostaće upamćen u istoriji fudbala po jednom bizarnom trenutku.

Naime, na samo minut i po od početka meča Čeh je natračao da uhvati loptu i pri tom je bio brži od protivničkog igrača Stivena Hanta, koji u tom trenutnu nije mogao da se zaustavi i napravio brutalan start i iz sve snage je kolenom udario Čehova u glavu.

Kasnije je ustanovljeno da je golman Čelsija imao frakturu lobanje i veliki broj kopči, a povreda glave je bila toliko teška da je Petr Čeh ostao sa „rupom“ u pamćenju što se tiče tog meča. Po njegovim rečima seća se samo početka utakmice, kada je izlazio na teren.

Stručni tim lekara je tada doneo odluku da Čeh nastavi da se bavi fudbalom, ali da će morati da nosi zaštitnu masku do kraja karijere.

Danas je upravo maska zaštitni znak Češkog golmana i napravljena je od posebnog materijala sa specijalnim ojačanjima na mestu gde se nalaze oslabljene kosti glave.

I sam Stiven Hant je posle meča dao izjavu u kojoj je rekao da nije želeo da namerno povredi čuvara mreže Čelsija i da to snimci pokazuju

Uverite se i sami:

(izvor: youtube/ Jon Patricios)

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter