2
AdmiralBet ABA Liga

DA LI SE RASPADA ABA LIGA? Hrvati se priklonili FIBA

Objavljeno: 15.03.16 u 15:23

Košarkaški savez Hrvatske prihvatio je poziv FIBA da klubovi iz ove zemlje igraju u novoformiranom takmičenju ambiciozno nazvanom Liga šampiona.

Podsećamo da je je evropska kuća košarke postavila rok do 18. marta nacionalnim savezima da se izjasne da li će klubovi koji su pod njihovom ingerencijom nastupati u takmičenjima Evrolige ili onima koje kontroliše krovna organizacija.

Hrvati su uputili dopis u sedište FIBA u kom piše da će prvak domaće lige (Hrvatske) da igra u Ligi šampiona, a njihov predlog je da i šampiona ABA lige nastupa u istom takmičenju.

S obzirom da je Evroliga praktično postavila uslov da će prihvatiti pod svoje skute ili sve klubve iz ABA lige ili nijednog ako ostali odluče da se okrenu ka FIBA.

U svakom slučaju zavrzlama oko takmičenja u sledećoj sezoni će trajati i u narednim nedeljama, a klubovi i savezi su u veoma nezavidnoj situaciji jer praktično nemaju pojma šta ih očekuje ako odu „levo“ ili „desno“.

Pročitajte i poruku koja je iz Zagreba stigla predsedniku KK Crvena zvezda Nebojši Ćoviću, koja je prilično kontradiktorna sa stavom KSH.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter