2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PAVIĆEVIĆ: Niko ne može da se nadigrava sa Megom; MILOJEVIĆ: Budućnost je i dalje favorit

Objavljeno: 14.03.16 u 23:13

Posle senzacionlne pobede Mega Leksa u prvom polufinalnom duelu plej-ofa ABA JTD lige trener Budućnosti Luka Pavićević objasnio je razloge poraza svog tima.

– Pre svega, čestitke gostima na sjajnoj partiji i na prvoj pobedi u ovoj plej-of seriji. Mislim da je utakmicu obeležila rezultatska neizvesnost. Za ovakvu utakmicu nismo imali dovoljnu dozu čvrstine i oštrine i ušli smo u nadigravanje sa jednom mladom, talentovanom i poletnom ekipom. U tom nadigravanju sa Megom Leks nijedna ekipa u ABA ligi nije uspela da postigne dobar rezultat, pa nismo ni mi ovoga puta. Bilo je nekoliko velikih poteza koje su ti mladići uspevali da potegnu. Analizu ćemo napraviti u okviru pripreme za sledeći meč, ali misli da nismo imali rešenje za njihovu igru 2 na 2 gde nam je Janković dolazio iz utrčavanja do samog obruča u više navrata. Ali posebno su nas povređivala njihova individualna rešenja kada smo igrali koliko-toliko dobru odbranu.

– Kada su nam davali koš is ničega kako mi treneri volimo da kažemo. Naš napad je imao dosta izrađenih pozicija, međutim bilo je momenata kada smo imali… Da nazovemo to igra bez igre. Pustimo loptu, očekujemo da se stvari razviju same od sebe. Što je takođe i odraz odbrane Mege Leks koja je jako agresivna i stvara vam privid da imate dosta prostora. To su stvari na kojima treba da radimo. U neprijatnoj smo situaciji, moramo da se skupimo i da ostvarimo pobedu u Sremskoj Mitrovici. Nema mnogo filozofije…

Potom se novinarima obratio najbolji pojedinac u domaćem timu Džulijus Dženkins koji je postigao 26 poena, ali ni to nije bilo dovoljno jer ga saigrači nisu ispratili.

– Bila je teška utakmica. Nismo igrali dobru odbranu, pravili su nam mogo problema sa njihovom igrom 2 na 2. U ovakvim utakmicama morate biti čvrsti u odbrani svih 40 minuta. U narednim danima moramo da se što bolje spremimo kako bismo bili bolji u sledećoj utakmici. Ja sam uvek optimista. Ne smemo da dozvolimo da nas ovaj poraz slomi. Moramo da nastavimo da radimo i da se borimo do kraja.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener Mega Leksa Dejan Milojević nije mogao da sakrije zadovoljstvo zbog pobede svog tima.

– Velika pobeda, zaista velika pobeda. Pre utakmice sam rekao da se naše šanse mere u promilima i rekao sam da možemo da ih pobedimo par utakmica od 1000. Eto, večeras je bila jedna od njih. Ekipa je pokazala veliko srce, momci su bili hrabri posebno u kriznim situacijama. Uspeli smo da kontolišemo utakmicu većim delom, nismo dali Budućnosti da stekne neku veću razliku i vrebali smo našu šansu. Na kraju smo je dočekali i iskoristili, Luvavu i Ivanović su pogodili bitna bacanja i dobili smo meč. Ali, zaista mislim da ova pobeda ne menja stanje što se tiče favorita u ovoj seriji.

– Budućnost VOLi je i dalje favorit, i u drugoj utakmici i u toj eventualnoj trećoj za koju se nadam da je neće biti. Moramo ostati hladne glave, jer smo napravili samo jedan korak. Još jedan nam je potreban da bismo došli do tog finala o kojem sanjamo. Kada imate igrače koji su ovoliko hrabri, čuda su moguća. Večeras se desilo pravo čudo i drago mi je da sam učestvovao u njemu.

Jedan od boljih u timu iz Sremske Mitrovice bio je Podgoričanin Nikola Ivanović za kog je ovaj meč imao poseban značaj s obzirom da je igrao protiv bivšeg kluba.

– Došli smo u Podgoricu kao totalni autsajderi. Budućnost VOLI je zasluženo bila favorit u ovom meču, ali mi ne prestajemo da iznenadjujemo svakoga i mislim da je ostvarena velika pobeda. Poslednji put kada smo nešto veliko ostvarili, kada smo osvojili kup, u sledećoj utakmici nas je dobila Krka 20 razlike u Novom mestu. Tako da imamo 5 dana da analiziramo meč, da odigramo u Sremskoj Mitrovici što kvalitetnije i da se nadamo plasmanu u finale.

0
0

2 Komentara

  1. Steta za buducnost..kao partizan, cibonu i olimpiju jer su to klubovi koji su nekada bili nezgodan rival svim velikanima. Sa takvim ekipama bi aba liga bila mnogo bolja i zanimljivija. Nadam se da ce mega izborit euroligu ali pitanje da li moze dostici nivo kao sto ga u tom trenurku ima zvezda?!

    0
    0
    Odgovori
  2. Nije ovo nikakvo iznenađenje, Budućnost je jedna prosječna ekipa isto kao Igokea kad je osvojila prvo mjesto prije dvije sezone, jednostavno, pošlo ih, smiješno bi bilo da Budućnost igra evroligu-realno…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter