0
Evroliga

DA LI JE ‘RAT’ ZAVRŠEN: Usvojena žalba Evrolige

Objavljeno: 14.03.16 u 13:45

Već nekoliko meseci traju prepucavanja na relaciji Evroliga-FIBA, a konačnu odluku o ishodu ovog „sukoba“ doneće Evropska komisija.

Evroliga privodi kraju pripreme za naredni sezonu oko novog formata i sistema takmičenja, ali je i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) imala plan da formira svoje klupsko takmičenje – Ligu šampiona i na svaki način pokušavala da „privoli“ klubove da budu deo njenog takmičenja.

U međuvremenu Evroliga je tužila FIBA iz razloga što je vržila pritisak na klubove da učestvuju u Ligi šampiona.U izjavi za italijanski „Tutosport“,Eduard Skot, šef operacije unutar Evrolige, rekao je da je žalba Evrolige osvojena i da se čeka odluka Evropske komisije:

– FIBA je vršila na klubove. Ovaj naš spor bi mogao da traje dugo, ali je važno da je naša žalba prihvaćena. Uskoro bi trebal oda razgovaramo sa čelnicima Evropke komisije, rekao je Skot i dodao:

– Kontaktirali smo FIBA u želji da razgovaramo. Još uvek čekamo odgovor, jasan je Skot.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter