0
The Best Of

VREMEPLOV: Sećate li se kada je tvorac ‘definicije fudbala’ izvršio veliku nuždu na terenu? (VIDEO)

Objavljeno: 11.03.16 u 23:55

I to pred milionskim auditorijumom, ni manje ni više, nego na Svetskom prvenstvu. Stadion Sent Elija u Kaljariju još uvek pamti Gerija Linekera.

Geri Lineker neizostavan je deo fudbalske istorije, u svakom pogledu. Bio je jedan od boljih engleskih fudbalera u istoriji. Autor je legendarne i svima nama dobro poznate izjave o Nemcima i fudbalu, ali i… Jedini igrač u istoriji koji je izvršio veliku nuždu na fudbalskom terenu.

Upravo tako! Na svetskom prvenstvu u Italiji, 1990. godine, Engleska se u utakmici prvog kola, 11. juna, sastala sa Republikom Irskom. Lineker je u ovom ‘ostrvskom’ derbiju grupe F bio posebno inspirisan.

Već u devetom minutu doveo je ‘gordi albion’ u vođstvo, veoma dobrom snalažljivošću posle pasa Krisa Vadla je ‘slomio’ golmana i bukvalno ušao u mrežu protivnika.

Kroz karijeru je ostao upamćen kao igrač koji je bio izuzetno borben, ali koji nikada nije dobio niti žuti ili crveni karton. Tako je bilo i protiv Iraca. Kidao je na sredini terena. Jurio na sve strane, borio se zaista lavovski, dobijao duele sa protivnicima… Ali ne i sa svojim telom.

Bilo je još tada sumnji da je Lineker zaista izvršio veliku nuždu na terenu, ali ne i zvanične potvrde. Sve do njegovog gostovanja na ‘Bi-Bi-Si’ radiju nekoliko godina kasnije.

– Pokušao sam da dođem do lopte. Startovao sam i rastegao se neverovatno mnogo. Mišići su se opustili… – prepričao je događaj Lineker gostujući u emisiji kod radijskog voditelja Jana Pejna.

– Nisam ni slutio da će se to desiti, ali mi se omaklo.. Bilo je užasno ‘neuredno’! Jednostavno se desilo… – objasnio je ovaj ‘incident’ Geri Lineker.

(Izvor: youtube / Lee Phelps)

‘Fudbal je divna igra u kojoj 22 muškarca trče za loptom i u kojoj na kraju uvek pobeđuju Nemci’, izjavio je svojevremeno Lineker. Možda je u tu definiciju zaboravio da ubaci sebe i svoj mali ‘ispad’ sa Mundijala u Italiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter