0
Košarka

MARINA MALJKOVIĆ O ŽREBU ZA OI: Jače od ovoga ne može!

Objavljeno: 11.03.16 u 18:45

Selektorka košarkašica veruje da, iako jači turnir ne postoji, Srbija itekako ima šta da pokaže u Rio de Žaneiru.

Naše košarkašice igraće u grupi B, zajedno sa ekipama SAD, Kanade, Sengala, kao i dve ekipe iz kvalifikacija.

– Olimpijske igre su u ženskoj košarci najjače moguće takmičenje. Na prvi pogled je jasno da je grupa B jača od grupe A (Japan, Brazil, Australija, tri ekipe iz kvalifikacija), započela je izjavu za sajt KSS Marina Maljković.

– Na Amerikanke je suvišno trošiti reči, s obzirom na kvalitet koji poseduju i činjenicu da će braniti titulu. Polovina kanadske reprezentacije igra u Francuskoj i dobro ih poznajem. U pitanju je pobednik prvenstva Amerike, i bez obzira što SAD nisu učestvovale, to ne umanjuje njihov rezultat, pošto su na šampionatu u Meksiku igrale i Brazilke i Argentinke i Kubanke.

U grupi ipak postoji i sastav koji nije baš poznat našoj selektorki:

– Jedina nepoznanica je Senegal, reprezentacija koju, u dogovoru sa kapitenom njihovog tima Mam Mari Si-Diop koju sam trenirala u Lionu, dovodim ovog leta u Srbiju na pripreme, dodala je Maljkovićeva.

Očekivanja nisu mala, iako je turnir najjači na svetu, a ekipe posebno motivisane. Ipak, selektorku to ne sprečava da veruje:

– Neće biti nimalo lako, ali ako budemo igrale u domenu realnog i ako uspemo da prevaziđemo same sebe u situaciji kada smo kao prvak Evrope meta svima, biću prezadovoljna. U svakom slučaju, očekuju nas veliki izazovi i moramo da budemo spremne, zaključila je Marina Maljković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter