1
Domaći fudbal

FSS: Skupština zakazana za 18. mart, otežana borba oko Kosova

Objavljeno: 10.03.16 u 18:27

U prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi danas je održana sednica Odbora za hitna pitanja FS Srbije kojom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik FSS.

Pre svega, zaključeno je da je o izborima u Sudijskoj i Trenerskoj organizaciji potrebno obaviti  razgovori na nivou regionalnih saveza i da se posle toga zakažu izbori na nivou FSS.

Jedna od tema bila je i situacija koja prethodi sednici Kongresa UEFA, zakazanoj za 3. maj 2016. u Budimpešti, jer postoje najave da će se tom prilikom razmatrati o prijemu takozvanog ‘FK Kosova’ u UEFA.

– FS Srbije se od 2012. godine svim legalnim pravnim sredstvima u međunarodnim okvirima snažno protivi i bori protiv ideje da se ovo pitanje uopšte nađe pred članovima najvažnijih tela. Na tom putu, podršku smo uvek imali od najviših rukovodstava UEFA i FIFA – stoji u saopštenju FSS.

FSS je podsetio da je samoproklamovana država Kosovo već primljena u organizacije košarke, rukometa, tenisa, atletike, plivanja i drugih sportova i za je zbog toga ova borba još teža.

Takođe, na dnevnom redu su bila i pitanja u vezi sa suđenjem. Usvojen je Pravilnik o sudijama i suđenju, kao i Odluka o dopuni Odluke o verifikaciji Liste stručnih posmatrača suđenja treće grupe na utakmicama Srpske lige. Članovi Odbora za hitna pitanja analizirali su i usvojili Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o radu Arbitražnog suda.

0
0

1 Komentara

  1. komentari se NE objavljuju zbog cenzure … ?! bas je teme interesantna kao i buduce resenje… a uzroci jos intetresantniji … a o izvrsiocima-ucesnicima celog procesa nema ni reci … razlog je poznat : jer je u pitanju drzavni projekat-zvezda i ljudi u i oko zvezde … na primerru reagovanja-kaznjavanja ili NE kaznjavanja fkcz od strane UEFA … resenje ce biti poznato.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter