0
The Best Of

VREMEPLOV: Ma šta je taj Liverpul za Zvezdu? Dan kada je ‘Kop’ aplaudirao majstorima u crveno-belom (VIDEO)

Objavljeno: 09.03.16 u 23:55

Engleski velikan jednostavno nije imao šanse. Čak ni na Enfildu.

Godine 1973, u drugom kolu Kupa evropskih šampiona, Crvena zvezda naletela je na slavni Liverpul. U prvom meču 24. oktobra na Marakani, Beograđani su slavili sa 2:1, golovima Jankovića i Bogićevića, dok je gol za Engleze postigao Lovler. Revanš je usledio 7. novembra.

Liverpul je u meč ušao kao ekipa koja je na 100 mečeva odigranih na Enfildu doživela samo pet poraza. A Zvezda? Zvezdu nisu zanimale tradicije, crveno-beli su došli da se nadigravaju. I pokazali su zube u sred Engleske. Prvo je Lazarević prelepim golom doveo Zvezdu u vođstvo u 60. mnutu, i taj gol će ući u istoriju kluba kao jedan od najlepših.

Na 1:1 je šest minuta pre kraja izjednačio Lovler, a Liverpul je sve karte dao na napad. Onda je usledio hladan tuš… Slobodan udarac dosuđen je na dvadestak metara od gola Liverpula, Slobodan Janković je namestio loptu i sjajnim šutem naterao Engleze da (nerado) priznaju – ovog puta naleteli su na boljeg od sebe.

(Youtube/CrniGuja)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter