18
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA NEĆE KAO GALATASARAJ: Terzić otkrio koliki će biti budžet za Evropu

Objavljeno: 08.03.16 u 00:03

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je da klub duguje veliku zahvalnost  premijeru Aleksandru Vučiću zbog finansijske pomoći koju je pružio.

Zvezdan Terzić je u intervjuu za ‘Novosti’ iskazao veliko zadovoljstvo ovosezonskim rezultatima kluba, istakavši da bolje od ovoga nije moglo.

– Kao i svaki zvezdaš, prezadovoljan sam. Kada od kluba koji je bio pred bankrotom, prežaljen od svih, uspemo da ga finansijski stabilizujemo i osposobimo da se sam izdržava od svog rada i svojih rezultata, moramo da budemo zadovoljni. I dalje nas opterećuju mnogi stari dugovi iz prošlosti, ali ćemo nastaviti da se borimo. Svesni smo da smo najteži period već pregurali – izjavio je Zvezdan Terzić.

On je naglasio da Crvena zvezda neće doći u situaciju kao pre dve godine, poput Galatasaraja od pre nekoliko dana, koji je izbačen iz UEFA takmičenja zbog dugovanja i nepoštovanja finansijskog fer-pleja.

– Imamo još nekih dugovanja, ali sam duboko uveren da ćemo i te probleme rešiti kao što smo rešavali i sve prethodne – rekao je generalni direktor crveno-belih.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Posebno se zahvalio Aleksandru Vučiću koji je pomogao potpisivanje i produžetak sponzorskih ugovora sa „Gaspromom“ vrednim 4,5 miliona evra i „Telekomom“ 800.000 evra.

Takođe je najavio koliko će Crvena zvezda imati budžet za evropska takmičenja sledeće sezone.

– Stvari sada stoje ovako: imamo sponzorske ugovore vredne 6 miliona evra, moramo od transfera prihodovati minimum 4 miliona evra godišnje. U proseku, TV prava i ulaznice za domaće prvenstvo nam donose prihod od oko milion evra godišnje. Ukupan projektovani budžet nam je 11 miliona evra, ali od tog iznosa moramo plaćati i stare nasleđene dugove koje ne možemo izbeći. Ako se plasiramo u Ligu Evrope ili uz veliku sreću u žrebu u LŠ, to bi donelo ogroman prihod koji bi značio konačnu stabilizaciju kluba i mogućnost većeg ulaganja u igrački kadar – objasnio je Terzić.

Danas se pojavila informacija da je Atalanta zainteresovana za tandem Zvezde, a Terzić je najavio da neće biti rasprodaje najvažnijih igrača.

– S obzirom na prihode koje daruje UEFA, nije logično prodavati igrače koji nam igraju standardno, donose kvalitet i prave razliku. Iako još nismo zvanično šampioni, mi se pripremamo i organizaciono i sportski za predstojeće kvalifikacije. Svesni smo na kojim pozicijama se igrački moramo ojačati i na toj analizi svakodnevno radimo. Najbolji igrači nisu na prodaju do kraja kvalifikacija – poručio je Zvezdan Terzić.

0
0

18 Komentara

  1. otići će vama premijer uskoro pa da dođe neko posten koji neće davati vam sakom i kapom a ovo šrto vam on sad daje to treba poslati uefi i fifi i na sud.uzimate narodu da bi bagra uzivala

    0
    0
    Odgovori
  2. Drzava ima velikih problema sa paranojom i zaviscu. 20% stanovnistva navija za Partizan (mahom ne Srbi)imaju problema sa gore navedenium bolestima. Njima smeta Zvezda kao simbolSrbije i zato bi sve uradili da je uniste i pripoje je jednoj od drzava kojoj pripadaju Albanija ili Hrvatska. Ipak Srbija nece propasti.

    0
    0
    Odgovori
  3. SPORTSKA MAFIJA … u i oko zvezde svim u Srbiji vlada … GROBARI, kad se otvori bilo koji mediji … ili frizider moze da se ocekuje da neko od NJIH ispadne … ispadaju i prepadaju nas u svim sverama nasega zivota … doslo je vreme da se kaze : DOSTA JE BILO … u!!! cinimi se da takv pokret postoji … o pokretu treba razmisliti … gledam “ DAVOS “ sa kopanika , SMESNO DA NIJE TUZNO … opet u njihovoj reziji, ljudi u i oko zvezde … otvori ga vlahovic clan uprave fkcz a pokrovitelj je : predsednik sdcz u senci … premijer vucic … prisutni traze izlaz iz KRIZE …??? koliko se sevcam tamo su skoro svi ONI koji su nam KRIZU doneli … terzic tamo nije … ON prima naloge i saopstenja … koje u isto vreme sa desavanjima sa “ KOPAONICKOG DAVOSA “ upoznaje sa MANIPULACIJAMA, LAZIMA, PREVARAMA I PLJACKAMA NA TERENU I VAN NJEGA … KOJE NAM SLEDE … Srbija propada dok se zvezda spasava i ovim delima-radnjama … na kopaonickom“ DAVOSU “ sa ljudmai u i oko zvezde .

    0
    0
    Odgovori
  4. NAJVEĆI BALKANSKI *K-R-I-M-I-N-A-L-C-I * I *L-O-P-O-V-Č-I-N-E* jer kod njih je tri puta dva jednako dvanaest,—-veća su elementarna nepogoda i od sadašnjih poplava u SRBIJI, bog jaki i svi sveci neka su SRBIJI i SRBSKOM narodu u pomoći sa ovakvom elementarnom nepogodom,

    0
    0
    Odgovori
    • Vasa je dugo gorela,hvala Bogu gasi se polako.Franjino cedo i svih Srbomrzaca,otpad ljudski,sramota da takav klub jos zivi u Srbiji.Osnivaci i igraci ustase i okupatori,Srbija nikada nije bila crno bela(Tudjmanove boje)

      0
      0
      Odgovori
    • Zveda postoji 71 godinu i zamisli 71 godinu ima VISE titula u fudbalu a u kosarci od 71godine ima VISE 65 godina zato TISINA!!!!!!!!!!!

      0
      0
      Odgovori
  5. mogu pomoci zvezdi kao igrac nista drugo,par statistickih podataka: 91 godiste,visina 176cm,77kg, klub M.Vranjsksa(amaterski klub) igrac odbrane,registrovano 408 utakmica. zadnjih 5 sezona ukupno 78 golova.a ukupno za sve utakmice do danas preko hiljadu golova ,prosek 2,7 po mecu sto za igraca odbrane uopste nije lose da se razumemo. i sad kad gledam nasu zvezdu smesno mi kako igarju a koliko mogu.fale neke finese koje ni ja nisam kapirao kao klinac.sto naravno treba vremena da dobijes osecaj,i osetis situaciju i sve to da ne duzim,u pitanju je iskustvo.ne igram vise fudbal iz vise razloga.jedan je sto nisam amater i nije mi zanimljivo da pnizavam mestane drugih sela,da me psuji i da dolazim u situaciju da budem pretucen posle utakmica.mogao sam da igram gde sam hteo kao klinac(sa 11godina imao sam ponudu da treniram u Bremenu,Nemacka) ali zbog zivotnih situacija i problema u porodici nisam stigao nigde.ne krivim sebe jer nista nije bilo do mene,samo sam trcao za loptom,a zivot me je spoticao na svakom koraku.da igram negde ne pada mi na pamet,ni za pare ni za sta drugo na svetu.mogu samo da odradim par treninga za delije pa da vide sta i kako,nista drugo.voleo bih sansu,ako nista, nista ni od mene,nisam jedini propalitet .pozz

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter