0
Ostali sportovi

ATLETIKA: Mo Farah predstavlja Veliku Britaniju na SP

Objavljeno: 08.03.16 u 14:28

Olimpijski šampion Mo Farah selektiran je da nastupa za reprezentaciju Velike Britanije na predstojećem Svetskom prvenstvu u polumaratonu.

Dugoprugaš poreklom iz Somalije, po prvi put će učestvovati na velikom događaju van atletskih staza. Takmičenje će se održati u Kardifu 26. marta. Farah (32) je vladajući rekorder Starog kontinenta u ovoj disciplini, sa rezultatom od 59 minuta i 32 sekunde. Njegov cilj će pored osvajanja titule biti i pokušaj obaranja najboljeg rezultata svih vremena (58,23), koji je u vlasništvu atletičara iz Eritreje Zarsenaja Tadesea.

– Radujem se nastupu za Veliku Britaniju. To će biti moje prvo učešće na Svetskom prvenstvu, ali trenirao sam jako i verujem da ću trčati dobro. Uvek uživam da nastupam pred domaćom publikom i siguran sam da će oni pružiti fantastičnu podršku meni i ostatku tima na ulicama grada – preneo je Vels onlajn izjavu Faraha.

Farah se trkama polumaratona priprema za najvažniji događaj sezone, Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. U Brazilu će pokušati da odbrani dvostruku titulu iz Londona, na trci na 5000 metara i dvostruko dužoj deonici.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter