0
Ostali sportovi

NHL: Čikago bolji od Detroita, ‘Ostrvljanima’ gradski derbi (VIDEO)

Objavljeno: 07.03.16 u 11:21

Protekle večeri u NHL ligi odigrano je šest susreta, uz samo jedan trijumf domaćih ekipa.

Jedinu pobedu na svom ledu ostvarili su Čikago Blekhouksi u derbiju kola protiv Detroit Red Vingsa rezultatom 4:1. Lider Zapadne konferencije poveo je već u prvom minutu meča preko najboljeg strelca lige Patrika Kejna, koji je postigao svoj 38. gol u sezoni. Dankan Kejt povisio je rezultat u sedmom minutu prve trećine iskoristivši prednost igrača više na ledu. Detroit je uzvratio dva minuta kasnije pogotkom Gustava Nikvista.

Nakon toga mreže su mirovale punih trideset minuta, gde su se isticali golmani obeju ekipa. Ključan detalj utakmice dogodio se u 42. minutu, kada je Artjom Anisimov maestralno skrenuo pak u gol nakon udarca Panarina. Džonatan Tivs postavio je konačnih 4:1 samo 68 sekundi kasnije, spretnom reakcijom posle asistencije Endrjua Desjandersa.

Na golu Čikaga briljirao je Kori Kroford sa 33 uspešne intervencije. Blekhouksi su tako zadržali prvo mesto u diviziji Central i čitavoj Zapadnoj konferenciji sa 87 bodova, pred važne duele sa Sent Luisom i Dalasom.


(Izvor: nhl.com)

U njujorškom gradskom duelu trijumfovali su gosti. Ajlandersi su nadigrali Rendžerse, i slavili u ‘Medison Skver Gardenu’ rezultatom 6:4. U prvoj trećini postignuto je čak sedam pogodaka. ‘Ostrvljani’ su furiozno krenuli, i preko Donija Bojčuka, Bruka Nelsona i Kajla Okposa nakon pet minuta stekli prednost od tri gola.

Rendžersi su uzvratili pogocima Oskara Linberga i Tanera Glasa. Bojčuk je vratio dva gola razlike na stranu Ajlandersa, kada je po drugi put savladao Antija Rantu. Međutim, već trideset sekundi kasnije Erik Stal je ponovo smanjio prednost gostiju. U drugom periodu nije bilo golova. Sredinom poslednjeg dela igre Rendžersi su izjednačili preko Derika Brasarda, koji je iskoristio situaciju sa igračem više na ledu. U 59. minutu susreta Kal Klaterberg je fenomenalo reagovao nakon jednog bulija u trećini Rendžersa, i fantastičnim forhend udarcem savladao golmana Rantu. Frans Nilson je nedugo zatim postavio konačan rezultat laganom egzekucijom na prazan gol domaćih.

Kako sada stvari stoje u Istočnoj konferenciji moguć je susret gradskih rivala u prvoj rundi doigravanja.


(Izvor: nhl.com)

Izvor: NHL.com
[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Rezultati:
Čikago – Detroit 4:1
Otava – Dalas 1:2
Nju Džersi – Pitsburg 1:6
Njujork Rendžers – Njujork Ajlanders 4:6
Vinipeg – Edmonton 1:2
Minesota – Sent Luis 2:4
[/stextbox]

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter