0
Košarka

NBA: Dabl-dabl Jokića u pobedi Denvera, Lejkersi naneli tek šesti poraz šampionima (VIDEO)

Objavljeno: 07.03.16 u 08:50

Noćas je na NBA terenima odigrano sedam mečeva, a duel večeri odigran je Denveru.

Ekipa Nagetsa je u neizvesnom meču tek posle produžetka uspela da slomi otpor Novickog i drugova, koji su imali prednost do početka poslednjeg perioda. Junak meča je svakako Di Džej Avgustin, koji je bukvalno sam igrao poslednju četvrtinu u kojoj je ubacio osam od ukupno 12 poena. Pogodi je odlučujuće slobodno bacanje, devet desetinki pre kraja meča. Pored Avgustina, meč je sa poenom više završio i mladi srspki centar Nikola Jokić, ali je poenima dodao i 12 skokova za još jedan dabl-dabl. Međutim, najefikasniji u timu Nagetsa bio je Kenet Farid sa 25 postignitih poena i 20 skokova. U ekipi Dalasa, Dirk Novicki je ubacio 30, a Deron Vilijams 17 poena.

Tim iz Los Anđelesa može se pohvaliti da je tek šesta ekipa koja je ove sezone nanela poraz aktuelnom šampionskom timu Golden Stejtu. Jedini razlog za poraz je svako loš procenat šuta za tri poena (13%) uvek raspucanih Karija i Tompsona, Voriorsi su ubacili samo dve trojke, a njih dvojica dali 18, odnosno 15 poena. Do pobede Lejkerse su vodili rukiji Džordan Klarkson i D’Angelo Rasel sa postignutih 25, odnosno 21 poena. Mladim nadama Lejkersa pridružila se i legenda Kobi Brajant sa 12 poena

(izvor: youtube/NBA)

Sjajnu partiju u nedeljnoj večeri odigrao je i Janis Antetokumpo, koj je u porazu svog Milvokija od Oklahome ostvario tripl-dabl, 26 poena, 10 skokova i isti broj asistencija.

(izvor: youtube/NBA)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Milvoki – Oklahoma 96:104
LA Lejkers – Golden Stejt 112:95
Memfis – Finiks 100:109
Denver – Dalas 116:114
Detroit – Portland 123:103
Majami – Filadelfija 103:98
Toronto – Hjuston 107:113

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter