0
Fudbal

NAJAVA FUDBALSKE REVOLUCIJE? Bili Džin King tražila od Infantina više žena na funkcijama u FIFA

Objavljeno: 07.03.16 u 15:09

Legendarna američka teniserka Bili Džin King pozvala je danas Medjunarodnu fudbalsku federaciju (Fifa) i njenog novog predsednika Djanija Infantina da zaposle više žena na visokim funkcijama.

King je u govoru u sedištu Fife u Cirihu navela da svetska kuća fudbala ima šansu da se transformiše posle velikih korupcionaških skandala.

– Ne stavljam vas pod pritisak, ali svet računa na vas, rekla je King Infantinu, koji je sedeo u prvom redu na godišnjoj konferenciji „Ženski fudbal i liderstvo“.

Više od 17 godina koliko je na čelu Fife bio Sep Blater, ta organizacija nema nijednu ženu na rukovodećoj funkciji vezanu konkretno za fudbal i komercijalna pitanja.

King je predložila Fifi tri koraka.

– Na jednoj trećini rukovodećih funkcija trebalo bi zaposliti žene, zatim da generalni sekretar bude osoba za koju je dokazano da podržava jednakost polova i treće, da se zaposli osoblje koje će napraviti komercijalnu strategiju za ženski fudbal, rekla je King, osvajačica 39 grend slem titula.

Infantino je pre 10 dana izabran za predsednika Fife, a tada je na kongresu izglasan paket reformi kojim se Fifa obavezala da će promovisati ženski fudbal.

– Ne samo da su ove reforme pravi moralni put, već imaju smisla. Obaveza Fife je da uloži potrebna sredstva u poslove ženskog fudbala, rekla je King.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter