0
Ostali sportovi

NHL: Lučić nedovoljan za Kingse, Vankuver bolji od San Hozea (VIDEO)

Objavljeno: 06.03.16 u 12:06


Protekle noći u NHL ligi odigrano je 11 susreta, a daleko više uspeha imale su gostujuće ekipe.

U derbiju Pacifika Anahajm je savladao Los Anđeles Kingse rezultatom 3:2, i tako preuzeo vodeću poziciju u diviziji. ‘Moćne Patke’ su ostvarile 11. uzastopnu pobedu na gostovanju u ‘Stejpls Centru’, a njihov trener Brus Brodeu 400. trijumf u karijeri.

Poveli su preko čuvenog Rajana Keslera u četvrtom minutu drugog dela igre, kada je vrhunskim forhendom plasirao pak iza leđa golmana Džonatana Kvika. Kanađanin srpskog porekla Milan Lučić poravnao je skor sredinom druge trećine, rutinskom realizacijom igrača više na ledu. Anahajm je ponovo došao do vođstva četiri minuta pre kraja drugog perioda, kada je Dejvid Peron skrenuo pločicu u gol posle šuta Faulera. Početkom poslednjeg dela igre Džejkob Silferberg uvećao je prednost Majti Daksa na dva gola u situaciji kada su imali igrača više na ledu. Dru Dauti uspeo je samo da smanji rezultat udarcem iz zgloba, posle akcije Kopitara i Lučića. Do kraja nije bilo promena, pa tako Anahajm sada ima dva boda prednosti u odnosu na Kingse.

(Izvor: NHL)

Vankuver Kanuksi slavili su na teškom gostovanju u San Hozeu rezultatom 4:2. Tokom proteklih nedelju dana popularne ‘Ajkule’ su dva puta nadigrale sinoćnjeg gosta, i udaljili ga od pozicije za doigravanje. Ovim trijumfom Kanuksi su zadržali mogućnost da se bore za plejf of, mada im je za to potrebna velika serija pobeda. San Hoze je siguran na trećem mestu u diviziji Pacifik.
San Hoze je došao u vođstvo preko Majkla Hejlija, ali je Linden Vej doveo utakmicu u egal pre odlaska na prvi odmor. U drugom delu jedini strelac bio je napadač Danijel Sedin. Šveđanin je postigao svoj 25. gol u sezoni. Domaćini su izjednačili početkom trećeg perioda pogotkom Breta Burnsa. Ipak, Vankuver je reagovao sa dva gola u poslednjih deset minuta igre i tako stigao do pobede broj 25 u sezoni. Sudbinu Šarksa zapečatili su Den Harhuis i Aleksander Barous.

(Izvor: NHL)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]
NHL
 
Rezultati:
 
Bafalo – Minesota 2:3 (posle penala)
Kolorado – Nešvil 2:5
Pitsburg – Kalgari 2:4
Los Anđeles – Anahajm 2:3
Vinipeg – Montreal 4:2
Boston – Vašington 1:2 (posle produžetaka)
Toronto – Otava 2:3
Tampa Bej – Karolina 4:3 (posle produžetaka)
Filadelfija – Kolumbus 6:0
Arizona – Florida 5:1
San Hoze – Vankuver 2:4
[/stextbox]

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter