Slovački ski centar Jasna bio je domaćin 10. slaloma sezone u konkurenciji dama.

Mikaela Šifrin nastavila je gde je stala na prošlom takmičenju u Kran Montani. Ostvarila je drugu uzastopnu pobedu u slalomu od povratka na stazu, posle odsustva od dva meseca zbog povrede kolena. Mlada Amerikanka superiorno je slavila sa dve sekunde i 36 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranu Vendi Holdener iz Švajcarske. Ogromnu razliku stečenu na prvoj stazi sigurnom drugom vožnjom pretvorila je u novi trijumf, 19. u karijeri.


Domaća predstavnica Veronika Velez-Žužulova zauzela je najnižu stepenicu pobedničkog postolja, sa skoro tri sekunde zaostatka za pobednicom.

Mihaela Kirgaser iz Austrije, Francuskinja Nastasija Noan i Kanađanka Mari-Mišel Ganjon zabeležile su plasman od četvrtog do šestog mesta.

Frida Hansdoter iz Švedske obezbedila je trofej za najbolju slalomašicu Svetskog kupa u ovoj sezoni. Osvajanjem 26 bodova, plasmanom na poziciju broj 10, stekla je nedostižnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Velez-Žužulovu.

U generalnom poretku i dalje vodi Lindzi Von sa 1235 bodova, 28 više u odnosu na Laru Gut. Ipak, Vonova je završila sezonu zbog povrede kolena, pa omalena Švajcarkinja ostaje glavni kandidat za Kristalni globus.

Sutra će se u Jasni voziti veleslalom, koji nije održan u petak zbog loših vremenskih uslova.

Pripremio: Miloš Ristanović