0
Ostali sportovi

UDOVIČIĆ: Jeftiniji pregledi za sportiste u olimpijskoj godini

Objavljeno: 05.03.16 u 14:19

U Zavoru za sport i medicinu sporta održana je konferencija za novinare povodom obeležavanja 60 godina ove institucije.

– Najava 60. godina duge tradicije je za respekt, u bilo kojoj sferi, a posebno Zavoda koji je imao udeo u uspesima sportista. Napravio je primer drugima jer strani sportisti dolaze da vide kako radi Zavod i kako država ulaže u lekarski sistem. Prava uloga je vidljiva kada se otkriju mogući problemk i spase životi – izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je dodao da je Zavod kuća svih sportista, neizbežna stanica kako za naše vrhunske sportiste, tako i za one koji su na početku svojih karijera, za mladu, za decu.

– Zavod je prošle godine obavio 12.000 pregleda, 10.000 analiza i praktično brine o svakom sportisti. Proglasili smo zavod za nacionalni trening centar, što je nedostajalo ranijih godina. Imao sam devet godina kada sam došao na pregled, a stručnjaci su mi rekli da ću biti visok 195 centimetara. Znam da su tu vest u kući svi primili sa nevericom. Ipak, ispostavilo se da su oni bili na kraju u pravu – naglasio je Udovičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter