0
Ostali sportovi

NHL: Pitsburg savladao Rendžerse, ‘Kraljevi’ bolji od ‘Kanađana’

Objavljeno: 04.03.16 u 11:25

Protekle večeri u NHL ligi odigrano je 12 mečeva, uz sedam trijumfa gostujućih ekipa.

Pitsburg Pingvinsi nastavili su sa nizom uspeha, i tako se za još jedan korak približili plasmanu u plej of. U ‘Konsol Enerdži Centru’ u Pensilvaniji pala je ekipa Njujork Rendžersa rezultatom 4:1. ‘Pingvini’ su furioznom igrom pred kraj druge trećine stekli nedostižnu prednost. Kris Krejder doveo je goste iz Njujorka u vođstvo u 17. minutu drugog perioda igre, kada je iskoristio asistenciju Zukarela.

Pitsburg je odmah odgovorio sa tri pogotka u vremenu od jednog minuta i 39 sekundi. Prvo je Sidni Krozbi izjednačio rezultat posle akcije Letanga i Hagelinga. Samo 20 sekundi kasnije internacionalac iz Rusije Evegenij Malkin u potpunosti je preokrenuo situaciju na ledu, spretnom reakcijom posle intervencije golmana Lundkvista.

Sjajan period igre Pitsburga zaokružio je Patrik Hornkvist, koji je postigao gol na trećoj uzastopnoj utakmici. U poslednjem delu igre Kasel je 20. pogotkom u sezoni postavio konačnih 4:1. Rendžersi su tada igrali bez golmana u pokušaju da smanje vođstvo rivala. Pitsburg je slavio 33. pobedu ove sezone.

Los Anđeles Kingsi savladali su Montreal Kanadiense rezultatom 3:2 u ‘Stejpls Centru’. ‘Kraljevi’ su do trijumfa stigli posle sjajnog starta utakmice. Golovima Slovenca Anžea Kopitara i Tanera Pirsona stekli su prednost od dva gola već posle četiri minuta igre. Tamnoputi P.K. Suban smanjio je vođstvo domaćih pred kraj prve deonice.

Bolju igru Los Anđelesa materijalizovao je Dvajt King posle solo akcije i rutinske realizacije. Lars Eler uspeo je samo da ublaži poraz pet minuta pre kraja susreta. Kanađanin srpskog porekla Milan Lučić, učestvovao je u akciji kod gola Kopitara. Kingsi su i dalje prvi u diviziji Pacifik sa 80 bodova, koliko ima i drugoplasirana ekipa Anahajma.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Pitsburg – Njujork Rendžers 4:1
Boston – Čikago 4:2
Bafalo – Kalgari 6:3
Filadelfija – Edmonton 0:4
Otava – Tampa Bej 1:4
Toronto – Minesota 1:2
Nešvil – Nju Džersi 4:5 (posle produžetaka)
Vinipeg – Njujork Ajlanders 3:4 (posle produžetaka)
Kolorado – Florida 3:2
Arizona – Anahajm 1:5
Vankuver – San Hoze 2:3
Los Anđeles – Montreal 3:2

[/stextbox]

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter