5
Evroliga

NIJE SVE GOTOVO: Evroliga traži garancije, ako ne budu ispunjene moguća potpuna eliminacija

Objavljeno: 03.03.16 u 10:50

Pre dva dana predsednik ABA lige Dragan Bokan obelodanio je da je ovo takmičenje dobilo ponudu od Evrolige za nadmetanje sa najboljim evropskim klubovima.

Ponuda glasi – šampion ide u Evroligu, a naredna tri na tabeli odnosno učesnici plej-ofa u Evrokup i to u naredne tri sezone. Sada je na ABA ligi da se izjasni o tome i donese konačnu odluku.

Međutim, kako pišu Večernje novosti i tu postoji mala začkoljica. Naime, Evroliga želi da joj se prikloni cela ABA liga odnosno ukoliko neki od klubova koji plasmanom obezbede takmičenje u njenim ligama, a od njega odustane i zatim ode pod okrilje FIBA tj. u Ligu šampiona onda celokupna ponuda pada u vodu.

Konkretno, ukoliko na primer Mega Leks odustane od učešća u Evrokupu to pravo dobija sledeći na tabeli što bi u ovom slučaju bio Partizan, pa potom pravo prelazi na šestog, sedmog i tako redom. Međutim, ako neki od navedenih klubova proceni da mu je bolje da igra u Ligi šampiona onda se dovodi u pitanju ponuda Evrolige.

To bi prema mišljenju Evrolige značilo da u ABA ligi ne vlada jedinstvo pa samim tim ne bi imala obavezu da poštuje sportski kriterium što ponovo dovodi do toga da bi eventualno neki od klubova mogao da dobije pozivnicu ili bi u najgorem slučaju ovaj prostor ostao bez evroligaša.

U međuvremenu su se pojavile informacije vezane za FIBA koja preti punom puškom Srbiji.

0
0

5 Komentara

  1. Da bi partizan igrao l.s.uleba mora da ima buzet pet miliona dabi imao buzet pet miliona mora da vrati dug od pet mil. Jedini brzi nacin bi bio da pekovic kupi partizan i da drzavi vrati dug i da nadje investitore da naprave buzet pet mil. Sve je to neizvesno ili da igramo evro kup dok ne nadjemo investitore uglavnom ako smo realni to u skorijoj buducnosti nece biti jer klub nije organizovan kao firma vec jos kao delegatski sistem u komunisticko vreme dok se tu ne resetujemo tesko cemo moci da opstanemo .

    0
    0
    Odgovori
  2. ja ne mogu da shavtim jedno fiba preti srbiji olimijske igre ako se prikloni ulebu.a što ta jbna fiba ne ucenjuje špance,francuze,njemce itd?nego srbiju što smo srbi što smo pravoslavci i ne recite da to nije politika umesana ameri i ostali zapadni istomišljenici uz pomoć vatikana.

    0
    0
    Odgovori
  3. A jel fiba trazi neke garancije? Meni kao grobaru se cini da je fiba interesantnija i da bi Partizan trebao da se prikloni fibi. Sta mislite o panteri?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter