0
Američki fudbal

NFL: Rodi Vajt napušta Atlantu

Objavljeno: 03.03.16 u 17:21

Čelnici Atlante Falkons odlučili su da raskinu saradnju sa vajd risiverom Rodijem Vajtom.

Hvatač rođen u Južnoj Karolini postao je slobodan igrač i od 9. marta, kada počinje prelazni rok, moći će da potpiše ugovor za bilo koji klub u NFL ligi.

Vajt (34) punih 11 sezona proveo je u ekipi iz Džordije i istakao se kao jedan od najvećih u istoriji franšize. Uhvatio je ukupno 808 pasova za 10863 jarde, čime drži klupski rekord. U toj kategoriji nalazi se na 35. mestu večne liste hvatača NFL lige, osmom među aktivnim igračima. Šest uzastopnih sezona, u periodu od 2007. do 2012. godine, zabeležio je minimum 1153 jarde hvatanjem.

– Odluke kao što je ova su uvek veoma teške, ali ovo je verovatno najteža u mojoj dosadašnjoj karijeri kao sportskog radnika. Mi imamo veliki respekt prema Rodiju, i dugujemo mu mnogo za sve što je uradio za našu organizaciju. On je divan saigrač, i jedan od najboljih Falkonsa svih vremena. Zahvaljujemo mu za godine provedene sa nama i želimo mu puno uspeha u daljoj karijeri, rekao je generalni menadžer Tomas Dimitrof u zvaničnoj izjavi za klupski sajt.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter