0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JOVANOVIĆ PENICILIN ZA VEČITE: Skida penale kao od šale

Objavljeno: 03.03.16 u 18:10

Ponekad se neuspesi ekipa pripisuju golmanima, a retko kada oni budu pohvaljeni za uspehe svojih klubova. Takav je slučaj sa golmanom Aleksandrom Jovanovićem, koji u taboru niškog tima pruža sjajne partije.

Prvo je Jovanović „skinuo“ penal Aleksandru Kataiju u trećem kolu Superlige Srbije u 91. minutu pri rezultatu 1:1, čime je svom timu doneo bod. Nekoliko meseci kasnije, Jovanović je na stadionu Partizana u četvrfinalu Kupa Srbije odbranio svoj četvrti jedanaesterac u sezoni. Žrtva niškog golmana ovog puta bio je mladi Mihajlović, kome je Nišlija odbranio penal u 50. minutu meča.


(Izvor: Youtube/Sport Nation)

Odbranom na stadionu Partizana Jovanović je postao prvi golman kome je pošlo za rukom da u istoj sezoni odbrani penal Crvenoj zvezdi i Partizanu na gostovanju u Beogradu. Time je još jednom pokazao da odbrane na Čairu nisu slučajnost.


(Izvor: Youtube/Sport Nation)

– Drago mi je što sam uspeo da odbranim penal i Crvenoj zvezdi i Partizanu. Još draže bi mi bilo da je moja odbrana dala doprinos plasmanu u narednu rundu kupa. Volim penale, drago mi je što sam protiv najboljih ekipa pokazao sigurnost. Ne postoji posebna rutina, niti se dodatno pripremam za to. To je psihologija, koncentracija i pravi tajming. Nalazim se na koti četiri odbranjena penala, ukoliko bude prilike, siguran sam da ću učinak popraviti, kaže mladi golman Nišlija.

Niški Radnički tokom dana se oglasio saopštenjem u kom se žalio na suđenje na utakmici protiv Partizana.


Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter