0
Ostali sportovi

BICIKLIZAM: Kontador ponovo učestvuje na trci Pariz-Nica

Objavljeno: 03.03.16 u 14:52
Jedan od najboljih biciklista današnjice Alberto Kontador objavio je da će ove godine promeniti raspored takmičenja. Španski as će tako posle šest godina nastupiti na tradicionalnoj trci Pariz-Nica.
 

Dvostruki pobednik ‘Trke Sunca’ će pohod na treću titulu započeti u nedelju, kada je na programu prolog. Od 2012. godine, tokom marta, za najvažnije događaje u sezoni pripremao se na trci Tireno-Adriatiko.
Kontador (33) će učešće na ovoj trci iskoristiti kao zamajac za nastavak godine. Njegova ambicija je da u najboljoj mogućoj formi dočeka jul, kada će po treći put pokušati da osvoji Tur de Frans. Podsetimo, jedna titula mu je oduzeta 2010. godine, kada je pod sticajem sumnjivih okolnosti proglašen krivim za doping.
 
– Vraćam se trci koja me je definisala kao vozača. Na svom prvom nastupu 2007. godine stekao sam veliko samopouzdanje pred Tur. Ova trka je specijalna za mene, i uvek sam na njoj dobro prolazio. Ona je sjajna priprema i prava baza za događaje u nastavku sezone. Sa druge strane to je veoma komplikovana trka, sa velikim brojem kvalitetnih takmičara i teškim vremenskim uslovima, rekao je Kontador za ‘Sajsling Njuvz’.
 
 
Pripremio: Miloš Ristanović
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter