0
The Best Of

VREMEPLOV: ‘Bitka za Nirnberg’ – kartoni leteli na sve strane, a igračima ništa nije bilo jasno (VIDEO)

Objavljeno: 02.03.16 u 23:08

Duel osmine finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj između Portugalije i Holandije poznat je i kao ‘Bitka za Nirnberg’.

Ovaj meč sa Mondijala 2006. godine ostao je upamćen po rekordnom broju pokazanih kartona od kako se igraju planetarni šampionati. Sudija Valentin Ivanov iz Rusije dobrano se razmahao na ovom susretu, a ukupno se 20 puta hvatao za džep.

Portugal je na kraju slavio prolaz u četvrtfinale pobedom od 1:0, ali je u isključenjima bilo izjednačeno – 2:2.

U selekciji Portugalije redom su kartone dobijali Maniš, Koštinja, Petit, Figo, Deko, Nuno Valente, Rikardo, a druge žute, samim tim i crvene kartone dobili su Koštinja u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena i Deko u 78. minutu, samo pet minuta posle svoje prve javne opomene.

_48025190_ref_512get

Holanđani su sa druge strane bili nešto ‘disciplinovaniji’, pa je pet igrača ušlo u beležnicu Ivanova: van Bomel, Bularuz, van Bronhorst, Snajder i Rafael van der Vart. Isključenja su zaradili Kalid Bularuz u 63.-em i Đovani van Bronhorst u petom minutu nadoknade.

Ivanov je pokazao 16 žutih i četiri crvenih kartona u meču koji, istina, jeste bio prepun oštrih duela, nervoze i agresivnosti, a poseban utisak je ostavila slika na kojoj igrači dve reprezentacije i tada saigrači iz Barselone Kalid Bularuz, Deko i Đovani van Bronhorst međusobno razgovaraju, začuđeni zbog pojedinih odluka glavnog arbitra.

(Izvor: youtube / Sportslover)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter