10
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

STRASTI SE NE STIŠAVAJU: Navijači spremali prekid derbija?

Objavljeno: 02.03.16 u 11:22

Da li je zaista postojao plan o prekidu jubilarnog derbija?

Milivoje Mirkov, oficir za bezbednost FSS, rekao je u intervjuu za „Sportski žurnal“ da postoji šansa da UEFA srpski fudbal suspenduje, ukoliko se neke stvari pod hitno ne promene:

– Doći ćemo i mi u situaciju kao što se to nedavno desilo Dinamu iz Zagreba, da nas UEFA izbaci iz takmičenja. Suština je da ako ništa ne budemo pod hitno preduzeli da će oni samo jačati, a sa druge strane ne postoje mehanizmi da se to adekvatno reši. Bojim se da će u jednom trenutku ta grupacija toliko narasti da ni država neće moći da to reši, rekao je Mirkov

Derbi je bio ispunjen pirotehnikom, čak tri puta je meč prekidan… Prema mišljenju Mirkova, nije nemoguće ni da je postojala namera da se meč prekine:

– Imali smo u subotu sreću što je duvao vetar. Tako velika količina pirotehnike i to ona koja stvara dimnu zavesu u drugim okolnostima donela bi nam sigurnu pauzu od 20 minuta možda i dužu. Došli bismo u situaciju da prekinemo derbi, a to je nekome i bio cilj, samo što su vremenske prilike na sreću išle u prilog organizatoru. Kako pojasniti i situaciju da navijači u najefektivnijem delu igre njihovog kluba pale pirotehniku i bacaju baklje u teren, završio je pitanjem Mirkov.

Ovo nije jedini skandal vezan za derbi. Nakon kazne izrečene Partizanu zbog koje će protiv Radničkog u kupu igrati pred praznim tribinama, i Ivan Tomić nalazi se pod istragom nako što je izvređao sudije i izbio vrata iz šarki.

0
0

10 Komentara

  1. Perfidno se prebacuje „krivica“ na Grobare, a GLAVNI KRIVCI I MANIPULANTI (pokrovitelji i nalogodavci) KRIMOGENOG KLUBA KOJI JE SMANJIO DUG ZA 15 MILIONA (u medjuvremenu nisu prodali ni jednog igraca, osim TEK sada Gruje, a nisu nista ni OSVOJILI, osim sto su u pred takmicenjima ISPADALI i BRUKALI SRBIJU NA SVE NACINE, STO SPORTSKI, STO FINANSIJSKI-KRADJAMA..), UPORNO SE STITE I ABOLIRAJU !!! NJIH UEFA POD HITNO TREBA DA PROCESUIRA I ZESTOKO KAZNI ZA LAZIRANJE I NAMESTANJE I VRATI TAMO GDE IM JE MESTO ODAVNO-U 4 LIGU!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Ti moli Boga da ne ispadnete posle play-outa!!! I razmishljaj malo odakle vama toliki dug, a prodali ste gomilu igracha za dobru lovu, a i igrali ste evropska takmichenja!!! To se zapitaj, nemoj da tebrine kako mi vracamo dug!!! Samo toliko!!! Vi svi vishe pratite shta Zvezda radi nego shta se deshava u vashem malom klubu!!! Mnogo ste, bre glupi Glodari!!!

      0
      0
      Odgovori
    • Glodare do jaja, ala tebi nije dobro… Da te nema, trebalo bi te izmislti, da uveseljavaš široke narodne mase… Seti se prošlog derbija na Marakani… Da niste ptekinuli utakmicu na 10 minuta, dobili bi još 5 komada,.,
      Nemoć…

      0
      0
      Odgovori
  2. UEFA ce da nam suspenduje klubove? Auu al ce da nam naskode, pa i ovako nasi klubovi stignu do drugog kola kvalifikacija i tu je kraj…. Neka ukinu fudbal u Srbiji!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Ne postoji adekvatno resenje???? U pocetku da se angazuje malo vise zandramerije, da se pre svake utakmice proveri tribina gde su smesteni navijaci, i da pretres bude detaljan, pa makar trajao i minut po osobi, pa ako neko pokusa da udje sa bakljom na stadion dobro ga umlatiti, da kad ode kuci da ga njegovi ne prepoznaju, pa da vidis da l ce smeti da unese bakljadu sledeci put. Ne kaze se za dzaba da je batina iz raja izasla. Tvrdim da se sve moze zavrsiti razgovorom, ali sa ovim nazovi navijacima radi samo dooobra batina i nista vise.

    0
    0
    Odgovori
    • Za pocetak pohapsiti vodje svih klubova koji imaju po 30 krivicnih dela minimum,ali kako to uraditi kada su oni placeni da cuvaju vlast i sprecavaju skandiranje protiv premijera…

      0
      0
      Odgovori
    • Slazem se sa tobom, ali ti kao da ne znas da oni rade zajedno sa policijom i zandarmerijom. Evo ti primer sa kosarkaske utakmice Partizan-Cedevita u hali sportova, kaze lik pre pocetka sklanjaj se idu nasi, a zandari pomeraju normalne ljude koji su platili kartu i cekaju da udju, mislim ima toga stalno. sto je mnogo mnogo je…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter