0
AdmiralBet ABA Liga

POVERENJE: Cedevita produžila ugovor sa trenerom

Objavljeno: 02.03.16 u 19:52

Košarkaški klub Cedevita produžila je ugovor sa trenerom Veljkom Mršićem za još tri godine, saopštio je danas zagrebački klub.

Cedevita je ove sezone osvojila Kup Krešimira Ćosića, treći uzastopno i četvrti ukupno. Ekipa je dvostruki uzastopni šampion Hrvatske, a ove sezone se plasirala u Top 16 Evrolige. Ekipa je u ponedeljak poražena od Partizana i pala je na treće mesto tabele pred početak plej-ofa, ali je uprava kluba ipak jako zadovoljna njegovim radom.

Direktor Cedevite Davor Užbinec rekao je da je uprava „prepoznala“ Mršića kao trenera za dugogodišnji zajednički projekat.

– Na početku sezone smo Mršiću dali u ruke prvu ekipu, a pošto smo više nego zadovoljni njegovim rezultatima, odnosom prema ekipi i klubu, odlučili smo da mu ponudimo produženje ugovora. Mi smo ga prepoznali kao trenera za dugogodišnji zajednički projekat. Rezultati koje smo postigli ove godine, pune dvorane i uvodjenje mladjih igrača je ono što smo mi kao uprava hteli – rekao je Užbinec.

Mršićev trenutni ugovor ističe na kraju sezone, ali je sada produžen za još tri godine

– Siguran sam da je ta odluka i više nego dobra i ispravna i nadam se da će nam pomoći da nastavimo s rezultatima kakve smo imali dosad – rekao je direktor Cedevite.

Trener Mršić je rekao da mu je jako drago što je produžena saradnja.

– Drago mi je što nastavljam da radim u stabilnom klubu, u kome nemam nikakvih problema van parketa. Ono što je najvažnije za poboljšanje igre je da se jedan duži period ima uvid u ekipu i igrače kako bi napredovali iz godine u godinu i nadam se da ćemo tako nastaviti – rekao je Mršić.

Cedevita će u plej-ofu Jadranske lige igrati protiv aktuelnog šampiona, kao i šampiona Srbije Crvene zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter