0
Američki fudbal

NHL: Važne pobede Bostona i Minesote (VIDEO)

Objavljeno: 02.03.16 u 12:53

Protekle večeri u NHL ligi odigrano je devet mečeva, a malo više razloga za radost imale su gostujuće ekipe.

Boston Bruinsi su na svom klizalištu bili uspešniji od Kalgari Flejmsa rezultatom 2:1, i tako zadržali takozvanu vajld kard poziciju u Istočnoj konferenciji. U osmom ninutu prve trećine, pred prepunom dvoranom ‘TD Garden’ u Masačusetsu, Lendon Feraro doveo je domaćine u vođstvo, pravovremenom reakcijom na asistenciju Kruga.

Defanzivac gostiju Jakub Nakladal postigao je svoj prvi gol u karijeri u petom minutu poslednjeg perioda igre. Internacionalac iz Češke je forhend udarcem iz daljine savladao odličnog golmana Tuku Raska. Patris Beržeron doneo je pobedu svom timu 3,24 minuta pre kraja, kada je realizovao situaciju sa igračem više na terenu. Reprezentativac Kanade postigao je svoj 24. gol ove sezone, iskoristivši tek petu brojčanu prednost na ledu za Boston.


(Izvor: Youtube/NHL Goals & Highlights HD)

Minesota je oživela svoje plej of ambicije pobedom nad direktnim konkurentom Koloradom rezultatom 6:3. Vajldsi su sjajnom poslednjom deonicom preuzeli poziciju broj osam u Zapadnoj konferenciji od rivala iz Kanade. Legendarni Džerom Iginla doveo je Kolorado u vođstvo, da bi Minesota odgovorila sa tri uzastopna pogotka.

Strelci su bili Niderajter, Pominvil i Haula. Druga trećina u potpunosti je pripala ekipi iz Denvera, koji su poravnali rezultat preko Bigrasa i Mekloda. Ipak, Minesota odgovora furiozno u trećem delu igre, i sa dva pogotka Čarlija Kojla rešava susret u svoju korist. Nino Niderajter je postavio konačan rezultat, laganom egzekucijom u praznu mrežu u poslednjem minutu susreta.


(Izvor: Youtube/Altitude Sports)

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Rezultati:
Nju Džersi – Karolina 1:3
Boston – Kalgari 2:1
Vašington – Pitsburg 3:2
Otava – Sent Luis 3:4 (posle penala)
Bafalo – Edmonton 1:2
Vinipeg – Florida 2:3
Minesota – Kolorado 6:3
Nešvil – Dalas 5:3
Vankuver – Njujork Ajlanders 2:3
[/stextbox]

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter