0
Ostali sportovi

NHL: Stepan za slavlje Rendžersa, ‘Pingvini’ zaledili ‘Kojote’

Objavljeno: 01.03.16 u 11:34

Prethodne večeri u NHL ligi odigrano je šest mečeva. Domaćini su slavili na četiri susreta, uz dve pobede gostujućih timova.

Derek Stepan izrastao je u junaka duela između Njujork Rendžersa i Kolumbus Blu Džeketsa u Medison Skver Gardenu. Nešto manje od tri minuta pre kraja meča, u situaciji kada je njegova ekipa imala igrača manje, mladi centar je postavio konačan rezultat 2:1, i svom timu doneo 37. trijumf ove sezone. Stepan je veštom varkom tela nadmudrio golmana gostiju, i forhend udarcem rutinski realizovao kontranapad. Mats Zukarelo doneo je prednost Rendžersima u 18. minutu, manirom vrhunskih majstora ove igre, bekhend udarcem posle ulaska u golmanov prostor iz zone iza gola protivnika.

Kolumbus je izjednačio na početku trećeg dela igre preko Kema Etkinsona, koji je iz drugog pokušaja posle jednog kontranapada savladao golmana Anti Rantu. Ranta je spasao svoj tim u poslednjim trenucima susreta, pa je tako Njujork ostvario petu pobedu na poslednjih šest mečeva.


(Izvor: Youtube/Nhl Khl)

Pitsburg Pingvinsi najavili su ulazak u pravu formu pred žestoku bitku za doigravanje na Istoku. Rezultatom 6:0 demolirali su goste iz Arizone. Švedski internacionalac Patrik Hornkvist postigao je svoj prvi het-trik u karijeri.

Strelci za „Pingvine“ bili su još Kris Kunic, Kris Letang i Met Kalen. Istakao se i kapiten Sidni Krozbi sa tri asistencije. Golman Mark-Andre Fluri ostao je nesavladan po 43. put u karijeri. Pitsburg se trenutno nalazi u plej of zoni Istočne konferencije sa 72 osvojena boda.


(Izvor: Youtube/Nhl Khl)

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Rezultati:
Njujork Rendžers – Kolumbus 2:1
Filadelfija – Kalgari 5:3
Pitsburg – Arizona 6:0
Toronto – Tampa Bej 1:2
Dalas – Detroit 2:3 (posle produžetaka)
San Hoze – Montreal 6:2
[/stextbox]

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter