2
Fudbal

FOTO: YouTube/Printscreen/Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

HEROJ NEDELJE: Sudija u BIH spasio mladom igraču život (VIDEO)

Objavljeno: 01.03.16 u 16:55

Drama u omladinskoj ligi BIH. Naime, na meču Zrinjskog i Olimpika umalo nije došlo do tragedije.

Naime, golman Olimpika Irfan Šetkić udario je kolenom u glavu saigrača Belmina Halilovića posle čega je ovaj pao u nesvest. Zahvaljujući brzoj reakciji pomoćnog sudije Darka Obradovića i medicinskog tima Haliloviću je spašen život, a srpski arbitar je postao heroj u Bosni i Hercegovini.

– Teren je bio mokar i klizav što je uzrokovalo sudar fudbalera. Odbrambeni igrač ostao je ležati na travi, a po položaju tela shvatio sam da nešto nije uredu. Nije prvi put da se srećem s tim jer sam i sam igrao fudbal i bio u takvim situacijama. Pritrčao sam iz straha, instinktivno, a kroz glavu mi je prolazio šta trebam uraditi. Ostali igrači počeli su da paniče, kao i publika. Svi su se zabrinuli – rekao je Darko Obradović za Avazov i nastavio:

– Pružio sam mu prvu pomoć. Dva puta bezuspešno sam pokušao da mu izvučem jezik. Tek iz trećeg, najjačeg pokušaja, uspeo sam u nameri te pomislio u glavi „hvala ti Bože što je sve prošlo kako treba“.

Mladi Halilović je kasnije nastavio utakmicu, a hrabri sudija je dobio priznanje sportskog heroja nedelje. Evo kako je sve to bilo:

(Izvor: YouTube/Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine)

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter