2
AdmiralBet ABA Liga

GOTOVO SA SPEKULACIJAMA: Evo ko sledeće godine igra Evroligu, a ko Evrokup

Objavljeno: 01.03.16 u 17:48

Posle današnjeg sastanka ABA JTD lige u Beogradu saznali smo koja će ekipa sledeće godine igrati u Evroligi.

Dileme više nema. Ni Crvena zvezda, ni Partizan, ni Cedevita, ni Budućnost, već samo jedan tim i to šampion ABA JTD lige. To je posle današnjeg sastanka u Beogradu istakao prvi čovek regionalnog takmičenja Dragan Bokan. On je istakao da je pismenim putem dobio ponudu od prvog čoveka Evrolige, Đordi Bartomeu.

– Otkriću vam jednu ekskluzivnu informaciju. Pismeno smo od Evrolige dobili ponudu, koju je potpisao Bartomeu, da prvak ABA lige ide u Evroligu, a drugoplasirana, trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa idu u Evrokup. Na primer, ukoliko Zvezda osvoji ABA ligu, oni idu u Evroligu, dok bi Cedevita, Mega i Budućnost išli u Evrokup – istakao je Bokan za Novosti.

On je istakao da još ništa nije odlučeno kada su klubovi ABA JTD lige u pitanju i da će se nastaviti pregovori sa FIBA i Evroligom.

– Skupština je donela jednoglasnu odluku da se produži komunikacija sa FIBA i Evroligom i da se ne potpisuje učešće ABA lige u FIBA Ligi šampiona. Imamo razgovore sa Bartomeuom 10. marta u Zagrebu.

Poznati su i termini plej-ofa ABA JTD lige, a prvi će na parket Mega Leks i Budućnost.

– Prva utakmica između Budućnosti i Mega Leksa će se igrati 14. marta, dok će Zvezda i Cedevita igrati dan kasnije, a videćemo ko će u tom duelu imati prednost domaćeg terena. Što se preostalih utakmica tiče, čini mi se da su datumi 19. i 20. mart, kao i 27. i 28. mart – zaključio je prvi čovek podgoričke Budućnosti.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter