0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

BLANKA VLAŠIĆ: Srpska atletika napreduje krupnim koracima, Novak Đoković je veliki uzor

Objavljeno: 01.03.16 u 22:22

Nekada najbolja svetska skakačica u vis, Hrvatica Blanka Vlašić, prisustvovala je danas otvaranju nove atletske dvorane u Beogradu i prvom internacionalnom mitingu ‘Srbija open’.

Vlašićeva je izjavila da srpska atletika svakom godinom sve više napreduje i srpskim atletičarima poželela puno uspeha na Olimpijskim igrama u Riju.

– Jako mi se sviđa dvorana, zaista je lepa, a ovo je jedan iskorak za srpsku atletiku. Žao mi je što nisam nastupila danas, ali se nadam da ću to nadoknaditi sledeće godine. Baš sam srećna što sam prisustvovala ovom mitingu – rekla je Vlašić novinarima.

Ova izuzetna sportiskinja je kazala da joj je bila čast što je danas na mitingu upoznala najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

– Do sada smo se na daljinu podrzavali, a sada smo se i upoznali. Jako ga cenim kao sportistu i kao osobu, jedan je od jačih karaktera u svetu sporta i uzor mladim sportistima, tako da mi je bila velika čast – rekla je Blanka Vlašić, koja se oporavlja posle operacije Ahilove tetive.

– Sutra je tri nedelje od operacije i doktor je jako zadovoljan kakva je situacija. Rana dobro zarasta i uskoro krećem sa intezivnijom rehablitacijom. Nadam se da će sve biti na vreme, da se mogu pripremiti za Rio“, kazala je čuvena hrvatska atletičarka.

Vlašić je dva puta bila prvak sveta, u Osaki 2007. i Berlinu 2009, a srebrnu medalju osvojila je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Osvojila je mnogobrojne medalja i na drugim velikim međunarodnim takmičenjima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter