3
Fudbal

VREMEPLOV: Kako su Denis Bergkamp i Masimo Morati uticali na karijeru Darka Pančeva (VIDEO)

Objavljeno: 29.02.16 u 22:00

Titule prvaka Evrope i sveta sa Crvenom zvezdom, kao i to što je tri sezone uzastopno bio najbolji strelac jugoslovenske lige, Darku Pančevu su obezbedili bogat transfer u milanski Inter.

Italijanski velikan u leto 1992. godine platio je Crvenoj zvezdi tada velikih 14 milijardi lira (oko sedam miliona funti), kako bi „kobru“ doveo u svoje redove, a tadašnji predsednik kluba Ernesto Pelegrini makedonskog napadača poredio je sa čuvenim Paolom Rosijem.

Međutim, novi trener Osvaldo Banjoli nije imao toliko poverenja u Pančeva odnosno prednost u odnosu na bivšeg napadača Crvene zvezde dobijali su Urugvajac Ruben Sosa, ljubimac Italijana Salvatore Skilaći, pa čak i Rus Igor Šalimov.

Odnos Pančeva, koji nikako nije uspevao da se prilagodi stilu fudbala u Italiji, sa trenerom Banjiolijem bio je toliko narušen da je čak i tamošnja javnost bila okrenuta protiv Makedonca. Naime, Pančev je navodno u nekoliko navrata lažirao bolest kako bi izbegao sedenje na klupi. U debitantskoj sezoni odigrao je 12 ligaških utakmica za „neroazure“ i postigao je samo jedan gol, protiv Udinezea u januaru 1993. godine. Nešto bolje mu je išlo u Kupu Italije u kom je na pet utakmica četiri puta pogađao mrežu protivnika.

Dolazak Denisa Bergkampa u Inter u leto 1993. godine gurnuo je Pančeva u još veći zapećak tj. tokom cele jesenje polusezone on nije odigrao nijedan meč u dresu „neroazura“ pa je usledila šestomesečna pozajmica Lokomotivi iz Lajpciga.


(Izvor: Youtube/worryrock1)

Ni selidba u Bundesligu nije mnogo pomogla Pančevu koji je i u novom timu imao problem sa efikasnošću odnosno dao je samo dva gola u 10 nastupa.

Promena trenera u Interu odnosno dolazak Otavija Bjankija značio je i novi početak za Pančeva u sezoni 1994/95. I nije počelo tako loše – golovi u pobedi protiv Fiorentine i porazu od Barija nagovestili su da bi mogli da gledamo starog Pančeva, ali ta sezona bila je ispresecana povredama pa je zabeležio samo sedam nastupa u Seriji A i zadržao se na dva spomenuta gola.


(Izvor: Youtube/Football History)

Odlazak Pelegrinija i dolazak Masima Moratija na predsedničko mesto Intera označili su i kraj za Pančeva u tom klubu. Stigla je ponuda Fortune iz Diseldorfda koja je oberučke prihvaćena pošto je Pančev proglašen za jedno od najgorih pojačanja kluba u istoriji, kako od strane navijača tako i od italijanskih medija.

Posle samo jedne sezone provedene u klubu iz Diseldorfa usledila je selidba u švajcarski Sion sa kojim je Pančev u svojoj oproštajnoj sezoni 1996/97 osvojio duplu krunu, ali nije dao veliki doprinos pošto je odigrao samo pet utakmica bez postignutog gola.

0
0

3 Komentara

  1. Bio je on dobar centarforkao pipo imzagi kasnije. Samo je pogresio klub i tad je u italiji vladao katanaco. Nije bilo mnogo golova.

    0
    0
    Odgovori
  2. ovo je najveci promasaj u istoriji transfera 1 gol za inter , da mu nije bilo binica i prosineckog da ga gadjaju u tu veliku glavurdu nikad gola nebi dao

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter