9
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RADOVAN ĆURČIĆ: Pet kandidata za dres reprezentacije iz Zvezde i Partizana!

Objavljeno: 29.02.16 u 19:00

Prvi čovek nacionalnog tima o učinku i formi igrača pred martovske provere.

Pred najboljom reprezentacijom Srbije nalaze se provere za septembarski start u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine. Duel protiv Poljske u Poznanju, 23. marta i Estonije u Talinu, 29. marta, a u najavi poziva koji će uskoro otići na adresu igrača, selektor Radovan Ćurčić analizira minule nedelje rada.

– Od prvog dana ove godine pratimo učinak i formu svih kandidata za najbolji nacionalni tim, a naravno ima mnogo detalja sa kojima ne možemo sada izaći u javnost – ističe selektor Radovan Ćurčić.

Minuli vikend obeležio je 150. jubilarni derbi našeg fudbala, a pre toga u fokusu vašeg rada bio je meč Lige Evrope između Olimpijakosa i Anderlehta, ekipa za koje igraju Luka Milivojević i Filip Đuričić?

– Mislim da je derbi mogao da zadovolji sve one koji su bili na stadionu u Humskoj. Videli smo lepe golove, gledali stvari koje prate ovakve utakmice. Mnogo uzbuđenja, neizvesnosti do samog kraja. Nije tajna, u oba tima ima igrača koji se nalaze u konkurenciji za naredne mečeve reprezentacije, a iskreno, ni imena nisu tajna. U fokusu su bili Grujić, Brašanac, Petković, Katai, Kahriman. Ko će se od njih naći na spisku, o tome kada dođe vreme.

Bili ste u Atini, a vaš pomoćnik Nenad Cvetković u Briselu gde je gledao duel Anderlehta i Standarda, ponovo je na oku bio Filip Đuričić, ali i defanzivac Miloš Kosanović?

– Pojedini igrači su ove zime promenili sredinu, a među njima su i Đuričić i Kosanović. Ima onih koji dugo nisu igrali, ali i igrača koji izlaze iz priznam da nema mnogo kandidata koji imaju kontinuitet u svojim klubovima. To je problem sa kojim se suočavamo.

Problemi su u zadnjoj liniji, ali i među napadačima, jer Nastasić se još nije vratio, a Mitrović nije igrao za Njukasl?

Matija Nastasić definitivno neće biti sa nama za naredne mečeve, a s druge strane raduje povratak Nikole Maksimovića. Mitrović je pod malim upitnikom, videćemo narednih dana kakva je situacija sa njegovim statusom. Uglavnom, sve pratimo, a početkom naredne nedelje idu prvi pozivi, rekao je Radovan Ćurčić.

0
0

9 Komentara

  1. o cemu ovaj prica,svaki put kad dodje novi i kad ima milion kandidataa za reprezentaciju,mi izadjemo sledecu utakmicu u sastavu stojkovic-rukavina -ivanovic-maksimovic-kolarov-fejsa-radosav petrovic-tosic-matic-tadic-lazar markovic…dosta bre! sve ove sto se vuku po terenu za reprezentaciju cao,ubacite decu koja ce da se trude pa za 5 godina da imamo sta dfa gledamo,a ne vise mucenje !

    0
    0
    Odgovori
  2. Mislim da je ovo jedan od mnogih razlga zasto ne gledam vise naš fudbal. Ali ovo je mnogo smešno HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA Španska serija se nastavlja.

    0
    0
    Odgovori
  3. Plavsica iz Zvezde pozvati,Maksimovica iz Astane,Sergeja Savica iz Lacija,Stojiljkovica iz Brage koji je u sjajnoj formi. Kakav bre Brasanac,kakav Petkovic,ja sam navijac Zvezde i smatram da Petkovic ne treba da ima mjesto u Zvezdi,a pogotovo u reprezentaciji. Rajkovic da bude prvi golman,Kahriman drugi i to je to. Takodje mislim da Andrija Zivkovic zasluzuje poziv iako se desilo ovo sto se desilo i sto ne igra za Partizan. I ovi penzioneri nek ustupe mjesto mladjim igracima,za reprezentaciju nije vise Ivanovic i jos par njih da ne nabrajam sad.

    0
    0
    Odgovori
  4. Uzas , horor ,majke mi moje , pa koji Brasanac , ma ne daj Boze nikad vise ovakve strucnosti , Pa jedini iz Zvezde i iz Partizana koji ima kvalitet za repku Jeste Grujic…..Mozda za koju godinu Mihajlovic i Plavsic , ali nema dalje , pa je l normalno da nama vezu igra Brasanac bre ? Pa imamo Gruju , Sergeja,Matica po bokovima Kostica i Zivkovica(Markovica) spic Mitar pozadi Ivanovic , Nastasic, Bisevac, Kolarov

    0
    0
    Odgovori
  5. Iz partizana neko kandidat?Dve tekme odigrali i obe izgubili,nijedan igrac nema pojma,osim malog Mihajlovica ali je ya njega jos rano nakon dve tekme da dobije poziv.Ostali nemaju mesta ni u drugoj ligi,kao ni Zvezdin Petkovic.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter