0
Ostali sportovi

NHL: Čikago pobedio Vašington, Kori Peri rasturio Kingse

Objavljeno: 29.02.16 u 11:08

Protekle večeri u NHL ligi odigrano je sedam utakmica, a malo više uspeha imale su domaće ekipe.

U derbi susretu Čikago Blekhouksi bili su bolji od Vašington Kepitolsa u ‘Junajted Centru’. Vladajući šampioni NHL lige savladali su vodeći tim Istočne konferencije rezultatom 3:2.

Vašington je dominirao u prvom delu igre i poveo preko Markusa Johansena u sedmom minutu. Međutim, 30 sekundi kasnije Patrik Kejn je iskoristio nepažnju protivnika i uspešno materijalizovao asistenciju Van Rimsduka, pa su ekipe poravnate otišle na prvu pauzu. Kejn je postigao 36. pogodak ove sezone.

U drugoj trećini dugo nije bilo promene na semaforu. Ipak, nešto manje od dva minuta pre kraja ovog perioda Džonatan Tejvs doveo je Kepitolse u vođstvo iskoristivši brojčanu prednost na ledu. Internacionalac iz Švedske Denis Rasmunsen povisio je rezultat na 3:1, kada je odlično reagovao na pas Ričarda Panjika.

Gosti se u 17. minutu poslednje deonice uneli neizvesnost u duel, kada je Evgenij Kuznjecov iskoristio prednost dva igrača više. Vašington je pokušao izvlačenjem golmana da napravi nešto više, ali nije bilo dovoljno vremena da se utakmica odvede u produžetke. Fantastičnu partiju pružio je golman domaće ekipe Kori Kroford sa 28 uspešnih intervencija.

U derbiju divizije Pacifik Anahajm je pobedio komšije iz Los Anđelesa rezultatom 4:2. Popularne ‘Moćne Patke’ su furioznom igrom u trećoj deonici stigle do 34. pobede u sezoni. Napadač Anahajma Kori Peri ostvario je het-trik. Doveo je domaće u vođstvo u prvom delu igre.

Kingsi su uzvratili preko Aleka Martineza i Tanera Pirsona, i u potpunosti preokrenuli rezultat. Tada na scenu ponovo stupa Peri, i sa dva pogotka vraća prednost svom timu. Dejvid Peron je postavio konačan rezultat u 46. minutu, iskoristivši asistenciju Perija, u situaciji kada je Anahajm igrao sa hokejašem više na ledu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati protekle večeri:

Čikago – Vašington 3:2
Minesota – Florida 3:1
Karolina – Sent Luis 2:5
Boston – Tampa Bej 1:4
Vankuver – San Hoze 1:4
Anahajm – Los Anđeles 4:2
Edmonton – Njujork Ajlanders 3:1

[/stextbox]

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter