0
Košarka

ENDESA: Paunić drugi najkorisniji igrač u februaru

Objavljeno: 29.02.16 u 13:07

Košarkaš Fuenlabrade Ivan Paunić u februaru mesecu imao je drugi najbolji prosečan indeks korisnosti u Endesa ligi.

On je u duelima protiv Sevilje, Unikahe i Manrese u proseku imao 22.3 indeksna poena, koliko su u istom periodu upisali i košarkaši Reala Serhio Ljulj i Džejsi Kerol. Najbolji prosek imao je član Estudijantesa Načo Martin 22.7.

U februaru mesecu Fuenlabrada je ostvarila pobede protiv Unikahe i Manrese i poraz od Sevilje, a Paunić je u proseku beležio 22 poena. Ipak, najbolju partiju prikazao je u utakmici prvog kola Kupa kralja koju je njegova Fuenlabrada izgubila od Real Madrida sa 101:84. Bila je to najbolja partija nekog košarkaša Fuenlabrade u istoriji Kupa. Paunić je za 35 minuta upisao 27 poena, 7 skokova i 3 asistencije za ukupan indeks korisnosti od 34.

Prethodnog vikenda srpski bek je predvodio Fuenlabradu do trijumfa na gostovanju protiv Manrese sa 78:73. On je upisao 18 poena i tako nastavio uspešan niz pošto u drugom delu sezone Endesa lige nije imao meč sa manje od 18 upisanih poena.

– Bili smo oslabljeni, bez prvog pleja, ali smo rezultat prelomili u poslednja dva minuta i upisali veoma važnu pobedu. Čestitao bih igračima i stručnom štabu na zalaganju i trudu, svaki igrač koji je bio na terenu je doprineo pobedi – naglasio je Paunić.

Marko Popović je dodao takođe 18 poena, a zapažen je bio i drugi srpski košarkaš u redovima Fuenlabrade Oliver Stević sa 14 skokova. U poraženom timu Dejan Musli je imao 20 poena i 11 skokova.

Fuenlabrada sada ima 12 pobeda i devet poraza na šestom mestu tabele, a narednu utakmicu igraće 6. marta protiv Valensije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter