0
Ostali sportovi

ASS: Boljeg načina za otvaranje atletske dvorane nema!

Objavljeno: 29.02.16 u 15:25

Povodom otvaranja atletske dvorane, ASS je izdao saopštenje koje prenosimo u celosti.

Uoči svečanog otvaranja prve atletske dvorane u Beogradu danas je u svečanoj sali Skupštine grada održana Konferencija za medije Atletskog saveza Srbije.

Konferenciji su prisustvovali brojni atletski zvaničnici, mediji i srpski reprezentativci. Na početku se prisutnima obratio predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović koji je svim prisutnima poželeo dobrošlicu i zahvalio se Vladi Srbije, Ministarstvu omladine i sporta kao i Ministarstvu odbrane.

– Na početku bih rekao kako smo svi ponosni što je Srbija konačno dobila atletsku dvoranu, a sada sa pravom mogu da kažem i najmoderniju. Ova hala urađena je po svim evropskim i svetskim standardima, a sutrašnji događaj samo je najava nečega što ćemo tek imati u narednom periodu. Sada će evropa, svet i balkan videti šta možemo da pružimo i ono čega se dičimo. Ne zaustavljamo se ovde, do kraja godine očekuje nas i izgradnja atletskog stadiona u Novom Pazaru, rekao je Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Nije se mogao naći bolji način za otvaranje dvorane od predstojećeg međunarodnog mitinga. Atletičari iz zemlje i inostranstva će se na mitingu nadmetati u 11 disciplina, a najbolji će dobiti prestižne nagrade.

Predsednik skupštine Nikola Nikodijević rekao je kako je ovaj sjajan uspeh stvaranje baze za neke buduće šampiona kojima vreme tek dolazi.

Srpski atletičari Ivana Španović , Asmir Kolašinac, Amela Terzić i Elzan Bibić istakli su važnost atletske dvorane i uslova koji će sad biti idealni za treniranje 365 dana u godini. Kao i to da jedva čekaju da osvajaju medalje pred domaćom publikom, i da je to san svakog sportiste.

Nacionalna rekorderka u skoku udalj Ivana Španović rekla je kako je za nju najvažnije u postizanju ogromnog uspeha bio kontituitet treniranja.

– Dvoranu još uvek nisam videla, hoću sutra da bude prvi put. Sa nestrpljenjem očekujem početak takmičenja, i nadam se da ću publici pokloniti skok od sedam metara.

Direktor Mitinga Dragutin Topić izneo je informacija da ćemo sutra na takmičenju imati 15 atletičara iz 15 zemalja Evrope i jednog takmičara iz Amerike na 60m prepone.

– Nažalost ja sutra neću biti u mogućnosti da takmičim zbog povrede leđa, ali sam pre dva dana prvi put otišao u dvoranu i ostao sam iznenađen onim što sam tamo video. Bio sam u mnogim dvoranama sveta, ali bez sumnje naša je jedna od najboljih. Jedva čekam Evropsko dvoransko prvenstvo kada ću se boriti za neku od medalja, rekao je vicešampion Evrope u bacanju kugle Asmir Kolašinac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter