0
The Best Of

VREMEPLOV: Đukić i dan danas pamti 1994. godinu i penal u 90. minutu (VIDEO)

Objavljeno: 28.02.16 u 23:55

Bila je to možda i najluđa završnica Primere, kada je Španija novog šampiona dobila u 90. minutu poslednjeg prvenstvenog kola.

Za titulu su se borili tada prvoplasirani Deportivo sa osvjenih 55 bodova i drugoplasirana Barselona sa bodom manje. U poslednjem kolu Barselona je na Kamp Nou dočekala Sevilju i samo je pobeda vodila do trona. Ruku na srce odgovarao je Kataloncima i bod, ali da Valensija na Riazoru savlada lidera Deportivo. U taj scenario malo ko je verovao.

‘Luda’ noć je baš počela tako. U La Korunji tiho, u Barseloni „pršti“ na sve strane. Sevilja je povela 1:0, pa je Barselona preko Stoičkova izjednačila na 1:1. Šok je usledio kada je Šuker ponovo doveo tim iz Andaluzije u vođstvo 2:1. Ipak, vrlo brzo je Stoičkov postigao novi gol za 2:2, a Barselona je imala dosta vremena da stigne do preokreta. I došla je…

Nou Kamp je eksplodirao u 68. minutu kada je omaleni Romario doneo prednost crveno-plavima 3:2. Da će Barselona slaviti bilo je jasno posle asistencije Stoičkova za Laudrupa i 4:2. Do kraja utakmice Barselona je postigla još jedan gol za 5:2 i tada su svi pogledi bili upereni ka La Korunji gde se još igrao duel Deportiva i Valensije.

U tim momentima Barselona je bila prva sa istim brojem bodova kao Deportivo, ali boljom gol razlikom. La Korunji je hitno bio potreban gol, ali kako kada su Donato i Bebeto promašivali zicere. Iskreno, ispromašivala se i Valensija. Ipak, najveća šansa za istorijsku titulu pojavila se u 90. minutu kada je sviran penal za domaćina. Riazor je proključao, čekao se penal za veliko slavlje. „Penaldžija“ Donato je ranije napustio igru, a Bebeto nije smeo da preuzme odgovornost. Jeste naš čovek Miroslav Đukić. Bivši fudbaler Rada i reprezentativac Jugoslavije uzeo je zalet, ali slabo je šutirao, pravo u golmana, za najveće razočarenje u istoriji kluba iz La Korunje. Barselona je postala šampion Španije, a Đukić jedan od najvećih tragičara u istoriji Primere.

(Izvor: YouTube/ItalianBarcaFan)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter