0
Američki fudbal

NHL: Montrealu kanadski derbi, Rendžersi slavili u Teksasu (VIDEO)

Objavljeno: 28.02.16 u 11:53

Montreal Kanadiensi savladali su večitog rivala Toronto Mejpl Lifse u „Bel Centru“ rezultatom 4:1. Novim trijumfom produžili su niz na 10 uzastopnih pobeda u 99-godišnjoj istoriji duela ova dva kluba.

Gosti su poveli preko Meta Henvika posle šest minuta igre u prvoj trećini. Samo dva minuta kasnije Montreal je izjednačio 17 pogotkom u sezoni ruskog internacionalca Aleksa Galenjuka. Tamnoputi Devante Smit-Pejli je sredinom drugog perioda u potpunosti preokrenuo rezultat u korist Montreala. Maks Paioreti je sa dva gola u poslednjem delu igre zapečatio sudbinu „Javorovog Lišća“, i tako produžio nade svog tima da će se naći u doigravanju. U ekipi Montreala istakao se i golman Majk Kondon sa 31. uspešnom intervencijom.


(Izvor: Youtube/DRL-Productions)

Njujork Rendžersi su napravili još jedan korak ka plej ofu pobedom od 3:2 protiv Dalasa u Teksasu. Defanzivac Kevin Klejn postigao je odlučujući pogodak nešto manje od tri minuta pre završetka meča. Bivši igrač Nešvila je sjajnim udarcem iz zgloba savladao Karija Lehtonena za pobedu „Rendžera“. Strelci za Njujork bili su još Kris Kredijer i Rajan Mekdona, dok su se kod Starsa upisali Kolton Skevijur i Valeri Nišuškin. Fenomenalni golman gostiju Henrik Lundkvist ostvario je 36 odbrana.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Rezultati:
Montreal – Toronto 4:1
Dalas – Njujork Rendžers 2:3
Filadelfija – Arizona 4:2
Nešvil – Sent Luis 5:0
Pitsburg – Vinipeg 4:1
Kolumbus – Florida 4:3 (posle penala)
Kolorado – Detroit 3:5
Kalgari – Otava 4:6
Los Anđeles – Bafalo 2:0
[/stextbox]

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter