0
Košarka

NBA: Šou Stefa Karija u tesnoj pobedi nad Oklahomom (VIDEO)

Objavljeno: 28.02.16 u 08:50

Noćas je u NBA ligi odigrano osam mečeva. Nemanaja Bjelica je i dalje van stroja, a Boban Marjanović odigrao samo minut i po  bez postignutog poena u pobedi Sparsa nad Hjustonom.


Meč večeri odigran je u Oklahomi, gde su domaći Tanderi dočekali aktuelne šampione ekipu Golden Stejta. Svakako je ovo veče u najjačoj košarkaškoj ligi obeležio Stef Kari sa 46 poena, uz neverovatan procenat ubačenih trojki (12-16). Tako je Kari postao treći igrač koji je ubacio 12 trojki na jednom meču. Pre njega to je pošlo za rukom Donijel Maršalu i Kobi Brajantu. Upravo je Kari bio čovek odluke, jer je samo 0,6 sekundi pre kraja pogodio trojku sa nekih devet metara i tako upisao 53 pobedu u sezoni, čime je ekipa Golden Stejta postala prva koja je i praktično obezbedila plej-of. Kod Tandera, Kevin Durent je brojao do 37 poena, dok su Klej Tompson i Rasel Vestbruk bili drugi najraspoloženiji za igru. Ubacili su su 32, odnosno 26 poena.

 

(izvor: youtube/NBA)

Minestota i Nju Orleans pripredili veoma neizvestan meč. Endrju Vigins je tri sekunde pre kraja meča uspešnim izvođenjem slobodnih bacanja doneo pobedu ekipi Minesote od 112:110. Timbervulvsi su otpor Pelikansa slomoli u trećoj četvrtini kada je na scenu stupio Karl Entoni Tauns koji je svojim koševima najviše doprineo da se Minestota rezultatski primakne. Na kraju ostvario je dabl-dabl, postigao 30 poena uz 15 skokova. U poraženoj ekipi Nju Orleansa nije bilo Entoni Dejvisa zbog povrede desne noge koju je zaradio na prošlom meču. Pored Taunsa, kod Timbervulvsa raspoložen je bio i „Ol Star“ pobednik u zakucavanjima, Zek Lavin, koji je ubacio 25 poena. Kod domaćina najefikasniji sa po 31 poenom bili su Rajan Anderson i Erik Gordon.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Boston – Majami 101:89
Nju Orleans – Minesota 110:112
Čikago – Portland 95:103
Hjuston – San Antonio 94:104
Milvoki – Detroit 91:102
Oklahoma – Golden Stejt 118:121
Finiks – Memfis 111:106
Juta – Bruklin 96:98

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter