0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Ganjon pobednica kombinacije u Soldeu, Nevena Ignjatović osvojila pet bodova

Objavljeno: 28.02.16 u 18:30

Kanađanka Mari-Miel Ganjon trijumfovala je u drugoj ovosezonskoj alpskoj kombinaciji voženoj u Andori.

Pomalo zaboravljena skijašica, rodom iz Kvebeka, ostvarila je drugu pobedu u karijeri odličnom slalom vožnjom u gradiću Soldeu. Prethodni put slavila je u Altermarku pre dve godine, takođe u ovoj disciplini.

Kombinaciju skraćenog ‘super džija’ i slaloma Ganjon je odvezla u vremenu 1.43,66, čime je za 20 stotinki nadmašila pobednicu prethodnog takmičenja iz Štokholma Vendi Holdener. Švajcarkinja je bila najbrža u slalom trci, ali nije uspela da u potpunosti anulira zaostatak, pa se zadovoljila plasmanom na drugo mesto. Francuskinja An-Sofi Barte zaokružila je poredak na pobedničkom postolju sa 0,61 sekunde minusa u odnosu na Ganjon.

Vodeća u ukupnom poretku Svetskog kupa Lindzi Von je plasmanom na 13. mesto zaradila novih 20 bodova. Lara Gut nije završila trku slaloma, pa je tako propustila priliku da ugrozi Vonovu u generalnom plasmanu. Amerikanka sada ima prednost od 28 bodova, što obećava uzbudljivu borbu za Kristalni globus do samog kraja sezone.

Predstavnica Srbije Nevena Ignjatović zauzela je 26. poziciju, čime je po drugi put ove sezone stigla do bodova u Svetskom kupu.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter