1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RASTAVAC: Priča o Evropi je moguća, ali to je plod incidenta

Objavljeno: 27.02.16 u 11:05

Fudbaleri Radničkog gostuju danas ekipi Mladosti iz Lučana, a direktan konkurent Radničkog za plej-of silno je motivisan.

Sa druge strane Radnički želi da sruši tradiciju staru pet godina i pobedi u Lučanima. O utakmici i mnogim drugim stvarima pričali smo sa trenerom Radničkog, Milanom Rastavcem.

Emocije koje vladaju u ekipi jedna su od prednosti niškog tima u odnosu na ostale ekipe. Mladi Miodrag Todorović zaplakao je posle debitantskog gola za tim u kome je ponikao, a Aleksandar Jovanović na prolećnu premijeru istrčao je sa navijačkim šalom, koji je svezao u svoju mrežu tokom meča.

– Emocije su lepa stvar, ali profesionalni odnos je ono što se od njih pre svega očekuje. Ako emocije pomažu da pružaju bolje partije, time bolje – kaže popularni trener Nišlija.

Silom prilika mladi fudbaleri dobili su priliku da iskoče u prvi plan. Za sada se najbolje snašao mladi Todorović, koji je svoj debi krunisao prvim golom u seniorskoj karijeri.

Svoju šansu čekaju i drugi mladi igrači, poput Petra Krstića, Marka Mrkića, Nikole Petkovića, Aleksandra Mrševića, Mladena Mitrovića, Nikole Mitrovića, dok je Apostolović već zacementirao mesto u prvoj postavi… nikada u novijoj istoriji kluba nije bilo više mladih igrača u seniorskoj selekciji.

– Šansa je tu za sve igrače. Niko se do sada nije posebno istakao, imaju priliku da se izbore za mesto u prvom timu i nadam se da će je iskoristiti – kaže Rastavac.

Poslednju pobedu u Lučanima Radnički je zabeležio septembra 2011. Godine. Tada je Radnički slavio rezultatom 2:3, od dolaska Rastavca u tim, pale su mnoge negativne tradicije, da li je vreme da padne i ova?

– Do sada smo srušili mnoge negativne tradicije. Ukoliko igra bude bila na nivou koji možemo da pružimo, u tom slučaju i tradicije padaju – poručuje trener Radničkog.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nekolicina igrača je napustila Radnički, računajući i Nikolu Ašćerića, čiji je status trenutno nedefinisan. Klub je ostao bez Blažića, Miloša Krstića, Antona Zemljanuhina, Ivana Pejčića…

– Zbog svojih individualnih sposobnosti u igri jedan na jedan najviše nam nedostaje Kirgistanac Anton Zemljanuhin koji je karijeru nastavio na Tajlandu – kaže Rastavac.

Ako se osvrnemo na početak sezone, gde je trener Radničkog kao jasni cilj najavljivao plasman u plej-of, a dolaskom nove uprave apetiti kluba su porasli do borbe za Evropu. S obzirom na nemogućnost registracije igrača, Radnički je na prvi pogled oslabljen u odnosu na jesen. To ipak ne menja ambicije trenera kluba, cilj je i dalje plasman u plej-of, o nečemu više, otom potom.

– Uvek sam bio za pristup korak po korak. Prvo, da obezbedimo plasman u plej-of, a posle dalje, što više. Priča o Evropi sa kratkoročnom strategijom je moguća, ali je to plod incidenta. Mislim da treba kontinuirano raditi na razvoju svih segmenata u klubu, onda Evropa ne može da ne dođe – zaključak je mladog trenera sa rastućom reputacijom u Srbiji, Milana Rastavca.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

1 Komentara

  1. Jako postujem Radnicki iz Nisa,veliki klub nesumnjivo,ali mi je jako zao sto Milan Rastavac nije ostao u mojoj Vosi,jer da nije otisao prosle zime,verujem da bi dobio priliku da vodi klub,a ne da to sada cini Lalatovic,zelim tom Lalatovicu da sto pre ode iz moje Vose !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter